diumenge, 30 de juny del 2024

Volta a Sant Llorenç del Munt i Obac.

Itinerari marcat amb el cicle computador Hammerhead Karo II.


Altimetria del dia.


El Pirineu aquests últims caps de setmana, ens està ensenyant la seva pitjor cara per fer muntanya. El temps no ens deixa fer activitat en condicions i una setmana més, hem de tornar a la bicicleta.
La idea inicial era anar a fer una circular pel Pirineu, però no està massa clar el temps a la tarda i finalment decidim fer una circular a Sant Llorenç del Munt amb punt de sortida i final a Matadepera. Només començar el dia, ja estem pujant i així fins a la part superior del Coll d'Estenalles (870 mts.), port de 2ª categoria. És una pujada suau, on no hi ha cap tram amb forta inclinació i es puja molt bé, la temperatura també acompanya, aquí a dalt del coll estem a 16ºC.
Una baixada ràpida fins a Talamanca on entrem a veure aquest petit poble tan ben conservat. Amb diferents petites pujades, enfilem la baixada fins a Navarcles (250 mts.) punt més baix del dia d'avui. Ara iniciem una pujada de quasi deu kilòmetres amb una mitjana del 4% i màxim del 8% fins al mateix poble de Calders on girem a la dreta i comencem una baixada fins a Monistrol de Calders on parem a la font per omplir els bidons.
A la sortida del poble de Monistrol de Calders comença la pujada a l'Alt de Lligabosses (623 mts.), una pujada també molt agraïda amb uns cinc kilòmetres de pujada i una mitjana del 5%. A partir d'aquí tenim uns cinc kilòmetres amb petites pujades i baixades fins que al final ja comença la baixada.
Passem per Sant Llorenç de Savall on a la sortida del poble hi ha una petita pujada i després tot baixada fins a Castellar del Vallès. Ara només ens queden uns quants kilòmetres amb puja- baixa fins al mateix Matadepera on acabem la sortida d'avui, a veure si s'arregla el temps i podem començar a fer tresmils al Pirineu.


Desnivell: 1405 mts.

Recorregut: 81, 9 Km.

Horari: 4h, 23 m. 




Altimetria al Coll d'Estenalles. 


Entrant al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt- Obac.


Quina diferència aquest any amb les pluges, tot està molt verd.


Últims kilòmetres abans d'arribar a dalt del coll.


Coll d'Estenalles (870 mts.), Alt de 2º categoria.


Vista de la cara nord de Montserrat des de Talamanca.


Església de Santa Maria de Talamanca.


Bona temperatura per rodar per aquestes carreteres.


Acabem la baixada a Navarcles, ara fins a Calders, tot pujada.


Deixem la comarca del Bages i entrem al Moianès.


Uns metres més endavant, deixem aquesta carretera i iniciem la baixada fins a Monistrol de Calders.


Altimetria del Coll de Lligabosses.

A la part superior de l'Alt de Lligabosses, entrem al Bages un altre cop.


Alt de Lligabosses, és la separació natural de comarques.


Arribant a Matadepera, tanquem la circular del dia d'avui.