dissabte, 2 de maig del 2020

Gavà- La Roca del Barret- Gavà.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.

Avui és el primer dia d'ença que es va decretar l'Estat d'Alarma que ens deixen sortir una estona a la muntanya. La nostra franja és de 6 a 10 del matí, la idea que teníem pel dia d'avui és mirar d'aprofitar al màxim les 4 hores, si pot ser fer algun cimet al costat de casa i si a sobre tenim una petita grimpada per arribar dalt, millor que millor. El cim és la Roca del Barret (300 mts) amb una petita i fàcil grimpada per assolir el cim.
Falten 10 minuts per les 6 del matí i ja estic al costat de casa iniciant els estiraments, uns minuts més tard arriba la Teresa, ja hem quedat que anirem entre 2 i 3 metres separats. Gavà està encara en negre nit però el dia ja es comença a intuir. Agafem la pista al costat de Can Feral, no hem vist quasi ningú encara, iniciem la pujada a Can Bori quant la llum ja és perfecte per córrer. Seguim la pista direcció al Parc de Gavà (antiga urbanització dels 70's) i quan portem quasi un kilòmetre des de Can Bori agafem a la dreta i iniciem una forta baixada fins a la part inferior de la vall.
Comencem un altre cop a pujar i després d'unes fortes pujades, arribem al peu de la Roca del Barret. Per arribar al cim, s'ha de donar la volta i pujar per la cara sud, són uns metres de fàcil grimpada que ens deixen al cim, al tenir dues puntes ben marcades, podem estar cadascú en una punta i seguir guardant els 2 metres de distància. 
Aprofitem la parada per beure i menjar una mica, sense més demores que avui només tenim quatre hores, iniciem la desgrimpada, un cop a terra comencem a trotar fins a la primera pujada forta on hem de caminar a pas ràpid. Estem al costat del Puig d'Endi (342 mts.) i comença una forta baixada fins al cementiri de St. Climent on un altre baixada forta ens deixa a la part més baixa de la vall (70 mts.).
Ara comença l'última pujada del dia, enfilem la segona pujada (per l'altre vessant) a Can Bori, ara sí que comencem a veure gent per tot arreu, quina diferència d'avui a les sis del matí. Arribem a Can Bori i baixada fins a Gavà on arribem cansats però contents d'haver pogut sortir avui.
Us sona el Castell de l'Eramprunya, serà la pròxima sortida?
Això ho veurem el pròxim dissabte.


Desnivell: 725 mts.

Recorregut: 20, 5 Km.

Horari:  3h, 40m.












Gavà encara a les fosques quan agafem el camí cap a Can Bori.


Arribant a Can Bori, són les 6.38 del matí, d'un gran matí.


En aquest punt deixem la pista principal i iniciem la baixada cap al nord.


A la part inferior de la vall, baixa aigua per tot arreu.


Nosaltres, cap a la Roca del Barret.


Des del cim, veient a la Teresa que està a punt d'iniciar la grimpada.


Aquest cim té dues puntes ben definides.


Aquesta primavera ha estat molt plujosa, està tot preciós.


Tants dies sense grimpar, vinga Teresa, amunt.


Fàcil grimpada per iniciar temporada de crestes............


Arribant a una de les puntes del cim.


Al cim de la Roca del Barret (300 mts.), a més de 2 metres un de l'altre.


Que contenta estàs Teresa i quina falta ens feia iniciar els entrenaments.


Al tornar per un altre camí, em giro i puc veure el cim que acabem de trepitjar fa una estona.


Tornem a passar per Can Bori però unes hores més tard.