diumenge, 7 de setembre del 2014

Toubkal (4167 mts.), primera part.



Imlil (1740 mts.)- Refugi Les Mouflons (3207 mts.).




Marxem uns dies de vacances al Marroc amb la Irene, baixarem des de Casablanca fins a Marrakech, per després pujar per la costa atlàntica fins a Casablanca una altra vegada. Aprofitant que passem a prop del Toubkal (4167 mts.), m'escaparé un parell de dies per pujar aquest cim, és el més alt de l'Africa del Nord. En aquesta primera part explicaré la pujada des del poble d'Imlil (1740 mts.) fins al refugi de Les Mouflons (3207 mts.).
Per arribar a Imlil (1740 mts.) hem d'agafar la carretera que va des de Marrakech fins al poble de Asni, al arribar aquest poble agafem una desviació a mà esquerra i per una estreta pista asfaltada arribem a Imlil (66 Km. des de Marrakech). 
La carretera acaba al arribar a Imlil, a partir d'aquí surt el camí per pujar al refugi. Per no seguir una pista plena de pols (per la que pugen alguns vehicles fins al poble d'Aremd), surto del centre del poble i per un camí molt dret pel qual guanyes desnivell molt ràpid, arribo al creuament de l'esmentada pista de pols. Baixo uns metres i a la meva esquerra ja vec el bonic poble bereber de Aremd (1900 mts.), no passo pel poble, doncs, està a l'altre vessant del riu.
Al sortir del poble haig de creuar tot el caos de pedres del riu Aït Mizane (en aquest moment esta completament sec), quan acabo de creuar-lo, agafo el camí a mà esquerra, passo per diferents cases, situades al marge del camí, on aprofiten per vendre begudes i diferents treballs artesanals.
La pujada és mantinguda tota l'estona fins a arribar al santuari Sidi Chamharouch (2350 mts.), lloc de peregrinatge, al costat del poble passa un riu, llàstima que no tenen consciencia amb les deixalles i el lloc està força brut.
A partir d'aquí el camí puja amb força deixant sempre el riu a la meva esquerra, després de passar un parell de cases més, una de les quals aprofito per comprar aigua, doncs la calor és intensa i el sol crema la pell. Al arribar a la cota 3100 ja puc veure al fons el refugi, al qual arribo uns minuts més tard, refugi Les Mouflons (3207 mts.). Hi han dos refugis per dormir, un al costat de l'altre. El que vaig dormir jo està molt bé, té dutxa (molt neta) i el sopar estava molt bé, per mi molt recomanable.
Molta gent puja les motxilles  amb mules i amb guies, jo em vaig pujar la motxilla i no vaig agafar guia, pots pujar una mica més al teu ritme. 



Desnivell: 1500 mts.

Recorregut: 13,46 Km.

Horari: 4h 20m.
    



Amb aquesta companyia aérea marxem al Marroc.


Inici al poble d'Imlil (1740 mts.).


El poble s'està ampliant amb una construcció típica marroquí.


Els rucs encara avui en dia son un mitja de transport al Marroc.


Tota l'estona estan pujant i baixant amb carregues per les seves cases.


Pobles Berebers.


 Imlil (1740mts.).


Aremd (1900 mts.).


Una altre vista de Aremd (1900 mts.).


Imlil (1740 mts.) vist desde l'inici de la pujada.


El camí va per la part central del Assif n'Issouguare.


Manera de refrescar les begudes al Marroc.


Camí de pujada al refugi.


Sidi Chamharouch (2310 mts.), petita aldea a mig camí.


 Part inferior del camí pel qual he passat fa una estona.


Terreny àrid tota l'estona.


Petites cases en mig del camí on t'ofereixen begudes.


Al fons ja es veu el refugi.


Per darrera la part ja recorreguda.


El refugi cada cop més a prop.


Refugí Les Mouflons (3207 mts.)


A darrera meu ja es veu part de l'inici de la pujada de demà.


Tendes al costat del refugi.


Interior del refugi.