diumenge, 29 d’agost de 2010

Cilindro Del Marbore ( 3328 mts.) i Piton SO Del Cilindro
Aprofitant que aquesta setmana estic a Figueres per motius professionals, surto divendres a les 18. 00h. direcció Toulouse fins arribar a Gavarnie, on arribo 6h. després.
Dissabte començo al Coll de Tentes ( 2208 mts.) ja que el camí fins al Puerto de Bujaruelo ja fa temps que esta tancat per els cotxes, a partir d'aquest punt el cami pasa franquejant tota la cara nord del Taillon fins arribar al Refugi de Sarradets ( 2587 mts.), el cami puja amb molta inclinació i amb roca molt fina fins arribar a la Bretxa de Rolando ( 2807 mts.), passo per les clavijas de la sarrios i a partir d'aquí passo per sota del Casco, la Torre i quan he passat un centenar de metres la vertical de l'Espalda de Marbore supero la muralla per la via normal però em desvio al sud direcció al coll que em portara fins al Lago Helado de Marbore, a partir d'aquí segueixo la via normal fins al coll ( 3184 mts.) i sense cap problema al Piton SO del Cilindro ( 3194 mts.).
Torno al coll i aquí tinc dues opcions: la canal de la esquerra, mes fàcil ,però amb ombre i força vent. La canal de la dreta una mica més difícil però amb solet i sense vent.
Em decideixo per la canal de la dreta, son 30 mts. de III amb roca molt bona, pujo sense encordar, a partir d'aquí segueix una fàcil aresta que em deixa al Cilindro de Marbore ( 3328 mts.).
Baixo fins arribar al començament de les dificultats on faig el rappel de 30 mts. fins al coll.
Segueixo la baixada per el mateix lloc de la pujada, l'ultim tram de pujada fins a la Bretxa de Rolando s'en fa molt dur i per el diumenge que tenia pensat fer l'Agulla SW del Cerbillona decideixo deixar-ho per una altre setmana.


Desnivell: 1855 mts.

Horari: 11h. 2m.Boira sobre el poble de Gavarnie
Refugi de Sarradets ( 2587 mts.)
Bretxa de Rolando
Grimpada de III per damunt del Coll del Cilindro
Cilindro de Marbore ( 3328 mts.)
Vall de Pineta
Rappel fins al coll del Cilindro
Tram final desde el Piton SO
Pitón SO Del Cilindro ( 3194 mts.) darrera el Mont Perdut
Dedo del Monte Perdido ( 3188 mts.)
Lago de Marbore, Dedo i Monte Perdido
Clavijas de los Sarrios
Bretxa de Rolando per el vessant d' Ordesa
Refugi i Pic de Sarradets


1 comentari:

Teresa ha dit...

Després de veure aquestes fotografies, savent que fa una setmana que has tornat de Mongòlia, i treballant des del passat dilluns només et puc dir: "ERES GRANDE JERZY"

FINS AVIAT.
ESPERANT LA PROPERA SORTIDA AMB EL MESTRE¡¡¡¡¡¡¡