dissabte, 23 de gener del 2010

Pic de Cécire i Sommet de la Coume de Bourg

Interessant sortida al Luchonnais. Veient la manca de neu en algunes parts del Pirineu per culpa del vent( plaques de gel i arestes ventades) decidim fer una sortida d' exploració amb el risc que això implica, tot i que aquesta vegada em triomfat.Per arribar-hi passem Luchon i seguim la carretera cap el col de Peyresourde, a 6 km. agafem una desviació a mà esquerra D-76 cap al poble de Castillon- de- Larboust.
Quan arribem al centre del poble ,40 mts. abans de trobar-nos amb l'església agafem a mà esquerra ( no esta senyalitzat) una carretera ampla, 200 mts més endavant arribem a una cruïlla , girem a la dreta primer d'asfalt i després de terra agafem una pista en perfecta estat , 2,5 km. i arribem a les Granges de Labach ( 1220 mts.).
A partir d' aquí la pista esta molt gelada i amb força neu per tant deixem el cotxe aquí i sortim amb els esquis a l'esquena. Continuem per la pista fins a la cota 1462 mts. aquí fa un gir brusc cap a la dreta , nosaltres enfilem tot recte la vall de Barguéres.
La neu esta una mica dura però es puja bé. Passem per la Cabanne de Barguéres ( 1733 mts.) i després de creuar un parell d' allaus de fons la neu comença a transformar i passa a ser pols una mica pesada, continuem obrint traça per on es veu més factible fins que arribem a un pla , a prop de la base del Sommet de la Coume ( 2105 mts.) arriben per darrera uns francesos que després de donar-nos les gràcies per la traça oberta tiren directes al Pic de Cécire. Nosaltres volem fer una mica més de volta i girem a la dreta direcció a un coll ( 2243 mts.) el qual per una aresta ens portara fins al Sommet de la Coume de Bourg ( 2367 mts.). Els últims 20 mts. ens hem tingut que treure els esquis i amb ells a l'esquena baixem la fàcil aresta fins al coll de Cécire ( 2311 mts.) on calcem altre cop esquis i seguim amb ells als peus fins al Pic de Cécire ( 2403 mts.).
La baixada comença amb neu pols pesada però que es deixa treballar molt bé, el tram central per la zona de la Cabanne esta una mica encrostada i tot el tram final una neu primavera magnifica que ens fa gaudir d'un genial dia d'esquí en una zona solitària del Pirineu francès.

Rafa M., Alex, Xavier M., Josep Mª M.


Desnivell: 1270 mts.

Horari: 6h. 00m.




Granges de Labach ( 1220 mts.)
Enfilem la vall de Barguéres
Cabanne de Barguéres ( 1733 mts.)
Creuant un allau de fons

Al fons Sommet de la Coume de Bourg ( 2367 mts.)
Els Belloc Sud, Central i Nord i Spijoules
L' aresta cimera
Sommet de la Coume de Bourg ( 2367 mts.) La vall per la que baixarem
Aresta entre el Sommet i el Pic de Cécire

Pic de Cécire ( 2404 mts.)
Baixant amb neu primavera, al fons Castillon- de- Larboust

1 comentari:

Teresa ha dit...

no hi havia risc d'allaus????

vaig a dormir, que estic "cansada", dissabte vem fer dues etapes GR210, i avui hem fet bici....

Bona nit
Teresa