dissabte, 16 de gener del 2010

Pic Estiba Freda i Tuca De Roques Trencades

Pujant divendres al vespre cap a Sesué, estem pensant quin cim farem dissabte ja que ha nevat força i el risc d' allaus es alt.Una trucada a la Montse i al Carles que viuen a la Vall d'Aran i que demà vindran amb nosaltres es fan veure la llum.

Aquest passat estiu ells varen fer una excursió per la zona del Castanesa i ens recomanen el Pic d' Estiba Freda i Tuca de Roques Trencades.

Sortim passades les 8h. del matí del petit aparcament ( 1780 mts.) que hi ha 1 km. abans d'arribar a l'Ampriu. Agafem una pista molt plana que després de passar per el Pinar de Ubago creuem un pont de formigó ( 2070 mts.) per anar a buscar el refugi de Ardonés ( 2110 mts.). En aquest punt girem a la dreta i la pendent s' accentua una mica, tenim que calcar ganivetes ja que ha ventat força i la part superior exposada al vent esta molt glaçada. En un pla sota el cim ( 2515 mts.) i sense vent fem una parada per menjar i beure una mica. En lloc d' agafar el camí d'estiu que puja directa a buscar la carena, franquejem el cim per sota i al arribar a la carena que va direcció a la Tuca de Roques girem a l' esquerra i sense cap dificultat i amb els esquis als peus fem el Pic d' Estiba Freda ( 2697 mts.).

Traiem pells i baixem fins al coll ( 2650 mts.) . Girem direcció a la Vall de Vallhiverna i baixem per el torrent de Estiba Freda amb una neu que passa de ser pols pesada , a dura i de vegades una mica encrostada però en general es deixa fer, quan estem a la cota 2350 mts i veien que la neu no millora parem i tornem a posar pells. Remuntem la mateixa vall que hem baixat però bastant més a l' esquerra, l'ultim troç tenim que posar ganivetes ja que el vent ha tornat a fer de les seves i així arribem a la Tuca de Roques Trencades ( 2767 mts.)

Per baixar fins al cotxe busquem totes les canals on el vent ha acumulat la neu , que s' ha de dir que era bastant pesada però així hem aconseguit no pasar per sobre neu dura.Baixem per el torrent de Pleta Negra que coincideix amb el darrer troç de la baixada del Castanesa.Sortim al pont de formigó que hem pasat aquest matí i remant una estona arribem al cotxe.

Sortida realitzada per : Montse, Carles, Josep LLuis, Albert, Rosa, Carme, Xavier i Josep Mª.



Desnivell:1250 mts.
Horari: 7h. 20 m.
Recorregut : 18 km aprox.




Sortida de l' aparcament


Al principi de la pista al fons el Gallinero i Pico Cibollés Refugi d' Ardonés

Vall de Benasque



Linsoles i Eriste

El Carles i el Xavi arribant al pla ( 2510 mts.)

Masis del Posets

Masis de Aneto i Maladeta

El senyor dels Pirineus ( ANETO)

Pic d' Estiba Freda ( 2697 mts.)

Tot el grup a la Tuca de Roques Trencades ( 2767 mts.)

1 comentari:

Teresa ha dit...

veig, que vau tenir sort i us va fer bon temps, espero.... que el cap de setmana que ve ens permeti sortir. per cert, estic fent un pastís de formatge


adeu
teresa