diumenge, 16 de maig del 2021

Vinya Nova- Sant Jeroni (1236 mts.)- Vinya Nova.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Des de la sortida al mes d'Octubre al Pic de Saint Barthélemy (2348 mts.) no havia tornat a fer desnivell sense la bicicleta. Ara que s'estan acabant les restriccions, ja comença a ser hora de tornar a sortir a la muntanya. Que millor per començar que a Montserrat i així provem com estem després dels 103 kilòmetres d'ahir.
Sortim amb la Teresa de Vinya Nova (465 mts.) i iniciem la pujada per la dreta del restaurant, el camí ja puja amb ganes des del mateix inici. En pocs minuts ja agafem la cruïlla amb el camí del Pont, que és com s'anomena per on estem pujant.
A l'arribar a la cota 864, trobem un encreuament de camins, nosaltres agafem a la dreta (la pròxima vegada que vinguem, agafarem l'esquerra que he vist al mapa que ens porta quasi fins al mateix cim de Sant Jeroni) i continuem fins a arribar al camí nou de Sant Jeroni (1032 mts.), en realitat és el camí entre Sant Joan i Sant Jeroni.
Aquesta part ja és molt millor per pujar, no és tant dret, arribem a l'ermita de Sant Jeroni (1160 mts.), aquí el vent comença a fer de les seves, pugem els últims metres per les escales desiguals fins a arribar al mateix cim de Sant Jeroni (1236 mts.), cim més alt de Montserrat.
No s'hi pot ni estar al cim del fort vent, fem un parell de fotos i iniciem la baixada. Continuem pel mateix camí de pujada, passem la desviació del camí del Pont i la següent desviació (un centenar de metres endavant) a la dreta, comencem la baixada.
Baixem fins als Colls dels Pollegons (907 mts.) i continuem pel Clot de la Mònica fins a arribar a la pista (440 mts.) entre Collbató i Vinya Nova. Ara només ens queda continuar un parell de kilòmetres planers fins al cotxe.
Les sensacions han estat molt positives, encarem la temporada d'estiu amb molta moral i moltíssimes ganes de fer activitat a la muntanya.


Desnivell: 950 mts.

Recorregut: 11,7 Km.

Horari: 3h, 25m.




Sortim de Vinya Nova (465 mts.) i anem a buscar el camí del Pont.


Feia molts dies que no sortia a la muntanya sense bicicleta.


El dia ha estat bastant tapat en general i força vent al cim.


Són sis-cents metres de desnivell sense cap descans.


Magnífica imatge de Montserrat.


Continuem pujant sense presses però sense pauses.


Els pobles com Masquefa ja queden molt avall.


Últims metres per arribar a la cruïlla amb el camí nou de Sant Jeroni.


Cavall Bernat (1111 mts.)


Ermita de Sant Jeroni (1160 mts.)


Des del cim, mirada cap a la cara nord.


El Bages al fons de la vall.


Un cop més amb la Teresa al cim més alt de Montserrat, Sant Jeroni (1236 mts.)


Panoràmica des del mateix cim.


Aquestes són les últimes escales per arribar al cim.


Asenyalant el que ens queda de baixada per arribar al cotxe.

 

1 comentari:

Teresa ha dit...

Quin dilema se'ns presenta.... bicicleta, caminar, escalar????
TT