diumenge, 27 de desembre del 2020

Gavà- Begues- Olesa de Bonesvalls- Begues- Gavà en BTT.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Si no pots sortir al Pirineu pel confinament a fer esquí de muntanya, hi ha alguna cosa millor que una bona circular amb BTT per cremar els torrons i les neules d'aquests dies de Nadal a la zona de Gavà.
Sortim del centre i pugem fins a Can Bori, continuem per la pista de la carena fins al Parc de Gavà on agafem la carretera entre Begues i Gavà. Arribem a la part de dalt del Port de Begues (2a categoria), a la rotonda agafem a la dreta i després de passar per La Rectoria, continuem fins a la urbanització Can Amell.
Deixem l'asfalt al costat de Cal Ros, la pista és de bon fer, però quan portem 1,6 kilòmetres de pista, agafem una desviació a l'esquerra i comença a pujar i pujar i pujar, hòstia això no s'acaba mai. Finalment arribem a la subestació elèctrica (550 mts.) i continuem pujant, passem pel Puig Saiada (621 mts.) on tornem a baixar uns metres per pujar l'últim tram dur al costat del Montau (658 mts.), a partir d'aquí comencem a baixar per uns trams amb molt pendent, poder massa i tot........
Al final de la baixada, agafem la pista de l'esquerra i uns tres kilòmetres després arribem a Olesa de Bonesvalls on asseguts al costat d'un banc i amb el sol tocant-nos les nostres cares, mengem i bevem una mica. Continuem per la carretera fins a arribar a Begues i baixem un tram de carretera fins al Parc de Gavà, passem per Can Ramoneda, Ca'n Amat i directes a can Trias. Només ens queda continuar pels carrers de Gavà i arribar al mateix lloc on hem sortit unes hores abans.
Bonica circular, però una mica massa dura per nosaltres (aquesta és la cinquena sortida amb la BTT, després molts i molts anys de no agafar la bicicleta, ni de muntanya ni de carretera).


Desnivell: 1310 mts.

Recorregut: 44, 2 Km.

Horari: 4h, 48m. 




Al fons a l'esquerra, ja veiem el Castell de l'Eramprunyà.


Arribant al Parc de Gavà, a punt d'agafar el tram final de carretera fins a Begues.


Últims metres per arribar a dalt del Port de Begues (2a categoria)


Entrem a Begues.


Última casa (Cal Ros) de Begues per aquest vessant.


Just al costat de la subestació elèctrica.


Al fons podem veure el nostre estimat i enyorat Pirineu (quines ganes de veure't ben aprop)


Iniciem uns forts pendents descendents, al fons ja veiem Olesa de Bonesvalls.


Última pujada abans d'arribar a Olesa, aquí farem una petita pausa.


Deixem Olesa per anar cap a Begues.


La pròxima marxarem cap a Avinyonet????


Vinga Teresa, ara sí que tot és baixada fins a Gavà,  quina careta de cansada.........