dimarts, 27 de març del 2018

Ullstinden (1078 mts.)


Avui el dia s'aixeca igual que tots els dies, és a dir dolent. No ha parat de nevar en tota la nit, seguim buscant cims amb el minim perill d'allaus, per avui ens hem decidit pel Ullstinden (1078 mts.). Per arribar aquí hem d'agafar la carretera Fv53 de Tromso a Oldervik, uns kilòmetres abans d'arribar al poble trobem un aparcament on podem deixar el cotxe (a l'estiu s'han de pagar 30 Kr), són uns 37 kilòmetres des de Tromso però amb la quantitat de neu a les carreteres el trajecte es pot fer llarg.
Sortim de l'aparcament (120 mts.) i després de creuar la carretera iniciem la suau pujada, primer per uns plans de neu fins que a poc a poc ens apropem al bosc.
Per sort no es massa espès i el podem passar amb certa facilitat, hem d'obrir traça tota l'estona i comença a nevar amb força. A l'arribar a la cota 350 s'acaba el bosc i iniciem la pujada per una pala força suau que ens portarà a un gran plateau (690 mts.). Cada cop la visibilitat és pitjor i neva amb més força, hem de parar força sovint per mirar el GPS. Quan passem la cota 800, el pendent guanya una mica més d'inclinació però sense cap dificultat, quan portem quasi 5 kilòmetres des de que hem sortit del cotxe assolim el cim del Ullstinden (1078 mts.), no ens estem ni 5 minuts al cim, neva amb certa intensitat i la visibilitat és força baixa, fem les fotos de rigor i iniciem la baixada.
Els primers metres els fem amb el GPS per traçar el camí, després ja baixem uns centenar de metres i tornem a mirar per si hem de corregir el rumb. A la cota 750 la visibilitat millora i ens permet gaudir d'aquest tram de descens, arribem al plateau (690 mts.) i hem de remuntar uns metres fins poder tornar a continuar amb la baixada.
A partir d'aquest punt, quina festa, quin regal, quina meravella, quina genialitat de neu, gaudim fins a limits insospitats fins a l'inici del bosc (350 mts.), a partir d'aquí al no ser massa espès ni amb massa pendent poden disfrutar d'aquest descens fins a arribar al mateix cotxe.
Ha estat un dia molt dur per les condicions climàtiques però que ha tingut la seva recompensa amb aquest brutal descens.


Desnivell: 1105 mts.

Recorregut: 10,2 Km.

Horari: 4h, 36m.  





Per la carretera Fv-53 de Tromso cap a Oldervik.


Hem d'anar en compte amb els animals.


Sortim del cotxe nevant i amb poca visibilitat, això serà el millor del dia.


La neu hi ha moments que cau en abundància.


Com es constum aquests dies, no trobem a ningú, hem d'obrir traça tota l'estona.


El David a 300 metres del nivell del mar.


La visibilitat és minima, hem de tirar del GPS.


Cadasqu en aquests moments va pensant en les seves coses.


De tant en tant veiem uns pals que ens marquen més o menys el camí.


El David arribant al cim.


 El Xavi en plena ventisca, a punt de treure pells per iniciar el descens.


Al cim del Ullstinden (1078 mts.) 


Quan tenim una mica més de visibilitat gaudint com a nens petits de la neu pols.


Quina qualitat de neu.


Tot i que segueix nevant podem gaudir d'aquest descens.


Que Xavi, com va???. Ell diu: Brutalllll.


Ens anem apropant al cotxe i sense trobar a ningú.


Ja dins del cotxe conduint cap a Tromso amb totes les carreteres nevades, menys mal del 4 x 4 i de les rodes d'hivern.