diumenge, 14 de maig del 2017

Gavà, La Roca del Barret, Begues, La Clota, La Sentiu, Gavà.



Aquesta setmana hem hagut d'anul·lar la sortida al Pirineu per una malaltia del meu germà Joan, des d'aquí molts ànims i recuperat al més aviat possible.
Encara així fem una escapada el diumenge de bon matí i quina escapada. És una ruta circular amb sortida i arribada a Gavà, dels quasi 25 kilòmetres de la sortida només hi ha 4 d'ells plans, la resta tot és pujada i baixada.
Sortim del centre de Gavà i anem a buscar la pista per darrere de la masia de Can Feral, iniciem les primeres rampes fortes del dia fins a arribar al Coll de Can Bori, seguim pujant (però més suau) direcció al Parc de Gavà però quan portem 900 metres agafem una desviació a mà dreta cap a Sant Climent del Llobregat. Aquí ens trobem la primera baixada del dia i a l'arribar a la pista que va des de Begues a Sant Climent agafem a mà esquerra cap al Puig d'Indi, aquest primer tram el pendent és suau però de cop agafem a la dreta i iniciem unes fortes rampes amb corbes de 180º per pujar fins a la part superior de la carena, continuem i assolim el cim del Puig d'Indi (342 mts.), ja podem veure Can Bruguera (antiga masia en runes) i la Roca del Barret.
Agafem un tram de baixada fins a situar-nos al peu de la Roca del Barret (269 mts.), en aquest punt comencem una molt dura pujada amb pedra vermella que ens deixa a la carretera entre Torrelles i Begues, un centenar de metres més i entrem al poble de Begues, aprofitem per menjar una mica en aquest tram planer i després de travessar la carretera general i passar per Cal Vidu agafem una pista que ens deixa entre el cementiri de Begues i La Clota (coll que separa Begues de Gavà).
Iniciem la baixada cap a l'antic camp de tir per baixar les dures rampes del Purgatori, passem pel costat de la urbanització de La Sentiu i pel camí de terra que circula al lateral de la carretera continuem fins a arribar un altre cop a Gavà.
Una sortida molt maca que transita per tres municipis del Baix Llobregat.


Desnivell: 735 mts.

Recorregut: 23,15 Km.

Horari: 3h, 35m.  







Foto de l'any 1986 amb el meu germà Joan, Noi, recuperat aviat que et necessitem en plena forma.


La primera pujada després de la Masia Can Feral.


Pujada amb un tram formigonat direcció a Can Bori.


Al fons es pot veure el Coll de Can Bori (125 mts.)


Des de Can Bori el tram de pujada ja realitzat.


En aquest punt deixem la pista que puja al Parc de Gavà i agafem el sender a la dreta direcció a Sant Climent del Llobregat.


Un cop arribats a la part de baix seguim el camí a l'esquerra cap al Puig d'Indi, si agaféssim a la dreta, aniríem al cementiri de Sant Climent.


Des de la part superior de la carena podem veure el Castell de l'Eramprunya a l'esquerra i al centre el cim de La Desfeta.


La Roca del Barret.


Nosaltres cap a la Roca del Barret (299 mts.).


Forta pujada de roca vermella per anar a buscar la carretera de Torrelles a Begues.


Inici de les rampes, al fons el Puig d'Indi que fa una estona hem passat.


Tram central de la pujada a Begues.


Un cop arribats a Begues continuem per pista per anar direcció al cementiri de Begues.


Ja estem arribant a La Clota, al fons el cim de Les Agulles.


La Clota, coll que separa Begues de Gavà.


Punt final de la sortida.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Joan, ànims i recupera't aviat, per cert qui és el ciclista de la casa???
No vam poder trepitjar la neu, però, ens va sortir el matí rodó.
Fins aviat ( i espero que amb esquís).
TT