dissabte, 19 de setembre de 2015

Pic Badet (3160 mts.) i Agulla Badet (3135 mts.)Aquesta setmana toca sortida amb la Carme per anar acabant els tresmils que li falten, amb aquests dos aconseguits aquest cap de setmana ja només li falten 8. Les dues agulles del Tapou , els 6 de Salenques fins al Margalida.
Sortim passades les 6,30 del matí del Llac de Cap de Long (2175 mts.), creuem el Llac pel camí d'estiu, només això ja són 200 metres de desnivell positiu, ja que  per la part inferior costa molt de passar i aquest camí puja bastant per després tornar a baixar a l'altra part del Llac.
Seguim direcció a la Hourquette del Cap de Long (no confondre amb la Hourquette del Pic du Long), al arribar a la cota 2750 i haver passat la vertical del Pic Badet, deixem aquesta direcció i agafem un corredor de pedra (molt millor que la pujada al Pic Maou) que ens deixarà a l'aresta entre el Pic Mahou i el Pic Badet. Just en aquest punt aprofitem per guardar els pals i posar-nos l'arnès i el material. La vista cap a l'oest és impressionant amb el Mont Perdut, Vignemale, La Munia, etc. La pujada la fem principalment per la cresta, en algun moment passem al vessant oest, la dificultat no passa mai de II però la qualitat de la roca deixa bastant que desitjar, doncs hi ha punts que està molt descomposta, a les 4 hores d' haver sortit de Cap de Long arribem al Pic Badet (3160 mts.).
M'acosto al lateral de la cresta per veure la continuació cap al vessant nord i efectivament el que veiem des de abaix es compleix, la nevada del dijous ha deixat força neu a la Nord del Badet. Iniciem la desgrimpada primer per la mateixa aresta, per després girar a la dreta sentit descendent i amb molta cura desgrimpar pel vessant del Pays Baché. Arribarem a un punt on iniciem un franqueig descendent suau per apropar-nos a la Falsa Agulla De Badet, hi ha alguna fita que cal seguir amb atenció, quan arribem a uns 25 metres per sota de la Falsa Agulla tenim davant nostre l'Agulla Badet però no serà fàcil arribar, ja que està tot molt nevat i el corredor de terra que es passa a l'estiu ara té una capa de neu molt inestable. Desgrimpem tot el màxim que podem i després d'estar una estona per trobar un bon bloc on muntar el rappel, el trobem. Són uns 18 metres fins a la part inferior de la canal, aprofitem que tenim les cordes per creuar el corredor. A partir d'aquí fem una tirada de 25 metres fins al peu de la xemeneia (II+ nevat), una altra tirada fàcil de II amb bona roca i sense neu ens deixa al cim de l'Agulla Badet (3135 metres). El cim és tan estret que quasi no podem ni fer-nos la foto de rigor, per baixar utilitzem l'itineràri que vaig fer servir jo altra vegada, és a dir seguir direcció al Pic Long, la sortida del cim és el més difícil (II) després cada cop és més fàcil, nosaltres preferim anar per la part de baix enlloc de crestejar, remuntem uns metres i arribem a la Hourquette du Pic Long (3099 mts.) on veiem a la segona instal·lació de rappel dues cordes unides sense recollir, seguim uns metres més per la cresta i quan comença la pujada cap al Pic Long veiem una altre instal·lació per rapelar, nosaltres baixarem per aquesta i així ens estalviem posar-nos els grampons i piolet, que sempre fan falta per la baixada clàssica. El primer rappel esgotem els 30 metres, tot i que durant la baixada hem vist dues instal·lacions més (bastant precàries) per si portes cordes més petites. El següent rappel es fa d'un gran bloc i un pitó. El tercer està bastant amagat i només hi ha un pitó amb mallon, nosaltres el reforcem amb una cinta a un bloc. Aquí recollim les cordes i iniciem una desgrimpada que finalment ens portarà a un lloc on haurem de fer l'últim rappel del dia, de 10 metres per salvar unes roques totalment llises.
Uns metres més abaix parem per guardar el casc i les cordes, també aprofitem per beure i menjar una mica.
A partir d'aquí només ens resta anar a buscar el camí de pujada i continuar fins a l'aparcament del Llac del Cap de Long (2175 mts.)Desnivell: 1305 mts.

Recorregut: 19,44 Km.

Horari: 13h, 10m.  
Després de creuar el Llac de Cap de Long (2175 mts.) tenim aquesta visió davant nostre.


Ja veiem els objectius del dia.


El vivac de l'amor.


Poc a poc ens apropem a la cresta del Pic Badet.


Pic Maou (3074 mts.)


Arribem a l'inici de l'aresta.


De esquerra a dreta: Soum de Ramoun, Mont Perdut, Cilindre, Marboré, Torre de Marboré, Casco, Brecha de Rolando, Taillon, Gabietous.
Iniciant els primers passos per la cresta.


Tram aeri amb el Campbiel al fons.


La cresta al Badet no es difícil però has de vigilar amb la qualitat de la roca.


Ambient garantit amb el Maou (3074 mts.) al final de la cresta. (Cliqeu per veure piulada)


Últims metres de grimpada.


Pic Badet (3160 mts.)


Tram que ve a partir d'ara (foto realitzada al juliol de 2011 pujant al Pic Maubic).


M'apropo a mirar la cara nord del Pic Badet, per aquest vessant tenim que desgrimpar.


Ja veieu la diferència del vessant sud, desgrimpada delicada.


Franqueig direcció a l'Agulla Badet (3135 mts.)


S'ha d'anar amb molt de compte.


Aquí tenim l'Agulla Badet però no serà gens fàcil passar a l'altre vessant.


Muntem un rappel per baixar fins a la part final de la canal.


Ambient fred a la cara nord de l'Agulla Badet.


La Carme a la reunió després del rappel.


Col·locant una assegurança per continuar a la dreta, just on toca el sol muntarà la reunió. A partir d'aquí amb una tirada de 30 metres arribaré al cim.


Reunió gèlida.


Preparant el material i a punt de desmuntar la reunió per pujar cap amunt.


Agulla Badet (3135 mts.), el cim és tant estret que quasi no ens podem fer la foto els dos.


Panoràmica amb la falsa agulla Badet davant nostre, al fons, La Munia, Mont Perdut, etc.


En primer terme la Falsa Agulla Badet, al fons, Pic Badet.


La continuació cap al Pic Long.


Desgrimpada de l'Agulla Badet pel vessant contrari del que hem pujat.


Vista des del lloc on iniciarem els rappels de baixada, del tram recorregut.


Primer rappel.


Vista des de la segona instal.lació cap a dalt, són 30 metres exactes.


Al peu de la pared després de fer els 4 rappels.


Pic Maubic (3058 mts.) (Cliqeu per veure piulada)


La linea de rappels de la Hourquette du Pic Long (3099 mts.)


Per la part central es per on baixem nosaltres.


Panoràmica des del Pic Badet fins al Pic Long.


Petita glacera del Pays Baché.


LLac glaçat sota el Pic Maubic (3058 mts.)


La boira comença a envair el Llac del Cap de Long (2175 mts.)

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Enhorabona per aconseguir el proposat, Carme ja m'ensumo la festa!!!!!!
No sabeu com de malamen m'ha sabut no estar amb vosaltres, hagués tingut dos més a la butxaca, i la meva festa més a prop ....
Ja es comença a veure el nostre estimat color "blanc".
Fins aviat
TT

Carme S ha dit...

Teresa et vam trobar mooooolt a faltar.
Dia intens amb condicions una mica dures per la neu caiguda i amb una baixada final que semblàvem "buscadors de ràpels". Hi ha gent que busca bolets i d'altres busquem ràpels. Cadascú busca el que vol trobar.
Josep Maria, dia rodó, gràcies una altre vegada.