diumenge, 23 de març del 2014

Tossa d'Alp (2536 mts.)



Avui havíem d'anar a Ribes de Freser i passar a veure a l'amic Marc de la botiga Ski&Mountain, doncs, hem de preparar els esquís per l'expedició de Setmana Santa, (pells de foca noves, cantos i soles) en fí, deixar-los a punt.
Primer passem per La Masella i pugem fins a Coma Orriola (1940 mts.), punt on començo a foquejar just al costat del cotxe. La idea és pujar a la Tossa, baixar fins al Coll de Pal, pujar al Puigllançada i baixar fins a l'aparcament del Alabaus (La Molina). He quedat amb la Irene que desde la Tossa enviaré un whats per dir com estan les condicions, doncs, fa una mica de vent a l'aparcament.
Aquesta passada nit han caigut 5 cms. nous de neu, que fan la pujada molt més agraïda, doncs a sota la neu està molt dura. Pujo per la pista de Coma Orriola i després agafo la d'Isards fins a arribar al cim de la Tossa d'Alp (2536 mts.) on el vent bufa de valent. La mirada cap al Puigllançada és desoladora doncs, aquest vessant està completament pelat, només té l' enfarinada que ha caigut aquesta nit.
Veient el vent que fa i els núvols que venen decideixo baixar cap a baix i passar per Ribes a deixar els esquís fins a la setmana vinent.


Desnivell: 610 mts.

Recorregut: 6,5 Km.

Horari: 1h, 47m.








Sortida de Coma Orriola (1940 mts.)


A la part inferior es veu l'aparcament d'on he sortit.


Els 5 cms. caiguts aquesta nit fan la pujada molt més agraïda (a sota està tot molt gelat)


Pujant per Coma Orriola, la part baixa de La Cerdanya amb una manca de neu preocupant.


La primera idea era anar direcció al Puigllançada, però al fons ja es veu completament pelat.


He baixat uns metres del cim, doncs el vent era intens, Tossa d'Alp (2536 mts.)

1 comentari:

Teresa ha dit...

Esperem que el cap de setmana vinent puguem sortir amb bones condicionsm,i que la manca de neu no ens hagi de preocupar.......
Salut i a cuidar-se.