dissabte, 13 d’octubre de 2012

Pic Abadías ( 3271 mts.)Divendres al matí pugem a Benasque amb l'Irene, estarem acampats al Plà de Senarta ( 1400 mts.) on per la tarda trobarem uns quants rovellons als boscos de camí a Vallhivierna.
Dissabte a les 7,30 del matí em passa a recollir la Carme, avui pujarem el Pic Abadías, cim batejat en honor a l'Antonio Abadías ( 1886- 1967 ) guia benasquès i guarda durant molts anys del refugi de la Renclusa.
Per que anem a fer aquest cim tant llunya i de tant poca rellevància dins dels tresmils ( excepte si escales la cara sud ) ??. Doncs amb aquest tresmil a la Carme només li restaràn 48 per acabar els 212, i jo la miraré d'ajudar tot el que pugui igual que ella em va ajudar a mi per acabar els 212.
Sortim de la Besurta ( 1930 mts.) direcció al refugi de la Renclusa ( 2140 mts.) al qual arribem 35 minuts després. Feia molts anys que no pujava per aquestes dates, es a dir sense neu, sense esquis i la veritat es que es un pal ja que està tot ple de blocs que fan de mal caminar i si a sobre per la nit hi ha molta humitat i després gela, les roques queden convertides en pistes de patinatge.
Arribem al Portillò Superior ( 2880 mts.) on fem la primera parada del dia, després de menjar i beure una mica, baixem uns metres i continuem en tendència a la dreta ( paral-lel  a la cresta del Portillons- Maladeta ) fins que arribem al peu de la glacera.
En aquest punt seguim pel lateral, vessant roca i aixis no ens fa falta posar-nos els grampons. Pugem per una canal fàcil fins arribar a la mateixa cresta on una senzilla grimpada ens deixa al cim del Pic Abadías ( 3271 mts.). La baixada la fem directa, es a dir sense anar als Portillons. Passem pel llac del Salterillo ( 2460 mts.) i després per una baixada herbosa fins al Forat d'Aigüalluts.
Desde aquest punt per la coneguda senda fins tornar al lloc de sortida de la Besurta.


Desnivell: 1455 mts.

Recorregut: 17,4 Km.

Horari: 9h, 21m.

Arrivant al refugi de la Renclusa ( 2140 mts.)

Entrada principal del refugi de la Renclusa.

A prop del Portillò Superior, vista cap a la cresta Collado de la Rimaya -Cordier.

De la Besurta hem sortit fa 2,5 hores. Al fons Salvaguarda, la Mina.

Al costat del Portillò Superior trobem aquesta tenda abandonada. ( ni que això fos l'Himàlaia ) 

Visió de l'Aneto ( l'agost de 1984 a pocs metres d'aquest punt ja em vaig possar els grampons )

A la dreta del Collado Maldito es veu el Pic Abadias ( 3271 mts.) 

Desde el cim, a sota meu el llac de Cregüeña ( el més gran del Pirineu )

Le Bondidier ( 3146 mts.)

La sempre impresionant cara nord del Pic Maldito ( 3350 mts.)

Mentres espero a la Carme autofoto al Pic Abadias ( 3271 mts.) 

La Carme grimpant amb la Maladeta darrera seu.

Ultims metres d'equilibri per arribar al cim.

La Carme i jo al Pic Abadias ( 3271 mts.) amb aquest cim només li queden 48 per acabar els tresmils del Pirineu, anim Carme. 

L'Aneto desde un petit llac ( 2900 mts.) direcció al llac de Salterillo. 

Rierol que neix del llac de Salterillo ( 2460 mts.) i va a morir al Forat d'Aigüalluts.

Forat d'Aigüalluts ( 2040 mts.)

La tardor ja arriba a la Vall de Benasque.

2 comentaris:

Carme Sales ha dit...

Gràcies per canviar el Salvaguardia pel Pico Abadias, té molt de mèrit amb la de blocs que hi han.La propera segur que la farem amb esquís. La baixada per Saltarillo molt bé, tot un descobriment.

Teresa ha dit...

Moltes felicitats ¡¡¡¡
Encara recordo com si fos ahir, quan vam pujar nosaltres, la baixada dura que va ser pel coll de la Rimaia amb les repises amb roca descomposta, i les baixades i pujades del Llac de Cregüenya.
Carme si em necessites, ja ho saps, em tens a la teva disposició "per ajudar-te" en el que PUGUI ........
Ens veiem aviat
Petons als dos