2ª Part
Desde Phey fins al cim del Kangyatze ( 6200 mts.)
1 d'agost-- Aquest matí per fí han arribat els petates de la Maider i el Pedro que feia uns quants dies que esperabem, s'havien perdut al vol entre Hondarribia i Madrid. Després d'esmorzar tranquilament agafem el cotxe amb Phunchok ( manager de The North India Trekking ) al volant l'acompanyem la Marina, Maider , Pedro, Kunso ( el guia ) i jo. Baixem un centenars de metres i a uns 15 kilòmetres de Leh està el poble de Phey ( 3240 mts.) on ha de començar el nostre trekking.
Al arribar al poble el calor es insuportable i per més gràcia fa uns dies han asfaltat un tram de pista i no es pot ni trepitjar l'asfalt que es desfà amb les nostres passes. Aprofitem per anar uns pocs kilòmetres amb el cotxe fins que al final encara que faci molt calor decidim començar.
Seguim una pista molt marcada i després de passar per Pamu arribem al que serà el nostre campament per el dia d'avui, Zinchen ( 3380 mts.). En aquest punt ens trobem amb el cuiner " Ben " home nepalí i molt bon cuiner. Els ajudants de cuina Jimmy i Tensing dos nois molt simpàtics i Dawa l'home que s'encarrega dels 9 cavalls que estaran amb nosaltres tots els dies.
Desnivell: 255 mts.
Horari: 2h 37m.
2 d'agost--Amb el calor que fa avui hem decidit llevar-nos ben d'hora i a les 5:30h. ha sonat el despertador. Sortim de Zinchen ( 3380 mts.) i després de creuar el riu unes quantes vegades arribem al poble de Rumbag ( 3870 mts.) on fem una parada per beure una mica ja que el calor apreta molt i ens comencem a aclimatar. A partir d'aquest punt comença una forta pujada que ens durà al poble de Yuruntse ( 4090 mts.) on parem a dinar sota l'ombra d'una carpa. Seguim la forta pujada i passem un primer campament per plantar les tendes un centenar de metres més amunt en un lloc privilegiat ( 4450 mts.) amb una font al costat i molta gespa.
Jornada molt dura per el recorregut, el desnivell i el calor. Els primers mals de cap es comencen a sentir i les primeres aspirines passen de mà en mà.
Desnivell: 1270 mts.
Horari: 7h. 45m.
3 d'agost--Després de desmuntar el campament seguim amb la forta pujada que ens ha de dur fins al coll, avui si es possible volem intentar fer el primer cim. Amb un ritme lent però sense parar arribem al Ganda La ( 4900 mts.), coll que ens portarà a la vall de Markha.
En aquest punt agafem el sender direcció est molt fresat al principi fins arribar a un fals cim desde on es veu a la llunyania el cim verdader. A partir d'aquí el camí desapareix i has d'anar intuïtivament fins arribar al cim del Ganda Ri ( 5105 mts.). Estem molt contents ja que ens trobem força bé a pesar de la poca aclimatació fins al moment. Després de les fotos de rigor baixem al coll ( 4900 mts.) i desde aquest punt iniciem un descens que ens portarà fins a Shingo ( 4150 mts. ) on dinarem.
Seguim baixant per un camí que semblava que no s'acabava mai fins arribar a Skyu ( 3350 mts.) on passarem una remullada jornada ja que es passarà tota la nit plovent, que bé per fí ens deixa el calor.
Desnivell: + 820 mts.
- 1835 mts.
Horari: 9h 27 m.
4 d'agost--Avui després d'aquestes dues jornades molt dures tindrem un dia una mica més suau. Sortim amb el dia ben tapat i amenaçant pluja, fem una parada a Chaluk. El recorregut es un puja i baixa constant però sense fer massa desnivell, aproximadament a 15 minuts de Markha acamparem avui en un lloc molt bonic on podrem gaudir d'una dutxa i fer neteja de roba.
Desnivell: 635 mts.
Horari: 5h. 39 m.
5 d'agost-- Només sortir del campament ja comencem el dia amb una forta pujada que ens portarà fins al monestir de Markha i després per el poble del mateix nom.
En aquest monestir viuen dos monjos que durant un any estan aquí i cada 12 mesos son reemplaçats per dos monjos diferents. Quan portem una hora de recorregut arribem a un punt on no es possible creuar el riu sense mullar-te, per tant botes fora, pantalons fora i a sentir la sensació de l'aigua congelada als peus i cames.
Al arribar al poble de Homalung ( 4010 mts.) i de cop entre la boira apareix un cim nevat, molt gran. Kangyatse ( 6200 mts.) el cim el tenim 2200 mts per sobre nostre i encara ens queden dos dies per arribar al camp base. Parem a Hangkar a dinar i com no podia ser d'un altre manera als pocs minuts de continuar la marxa, una gran pujada que ens acompanyarà fins al final de la jornada a Tachutse ( 4240 mts.)
Desnivell: 780 mts.
Horari: 7h 48m.
6 d'agost--Avui arribarem al camp base i això ens motiva molt a tots, tot i que la Marina avui no es troba massa bé i triga una mica més de lo normal però es una noia molt forta i es recuperarà molt ràpid. Camviem un mica l'itinerari previst i enlloc d'arribar a Nyimaling pujarem directa al camp base.
Després de passar per un parell de llacs la pujada es suavitza una mica i només es torna a redreçar en els últims metres abans d'arribar al camp base ( 5000 mts.).
El lloc es perfecte, al costat del riu sense ningú al costat, tot molt solitari. Hem decidit no muntar el campament 1 i atacarem al cim directa desde el base.
Desnivell: 870 mts.
Horari: 4h 29 m.
7 d'agost-- Al no muntar el camp 1 tenim que sortir més d'hora i el despertador sona a les 12 de la nit. Prop de la 1 de la matinada ja estem en marxa. Els primers metres aquesta hora de la nit i a 5000 mts es fan durs però poc a poc ja ens acostumem. Fins a la cota 5550 mts. el camí puja per pedres i es molt directa. Al arribar aquesta cota ens encordem ja que la glacera es veu bastant oberta amb forces esquerdes per tot arreu. El gel està molt i molt dur i la tècnica de gramponatge es necesària i molt útil en aquest indret. A partir de la cota 5900 mts el gel dona pas a una neu molt més agraïda per les nostres cames. A meitat de recorregut i després de superar unes rampes de 45º arribem a una plataforma on descansem una estona.
Ja fa una hora que s'ha fet de dia i comença a sortir el sol.
Al passar la cota 6000 mts. agafem una aresta molt entretinguda al final de la qual ja veiem el cim.
Ens falta fer un franqueig expo ja que la neu està molt dura ( quasi gel ) i una patinada podia ser perillosa, passem molt concentrats i ja només falta pujar uns metres per arribar al cim del Kangyatse ( 6200 mts.), fa molt de vent al cim tot i que massa fred. Unes fotos i abaix amb molt de compte. 4 hores més tard estarem al camp base gaudint d' aquest meravellós cim.
Desnivell: 1235 mts.
Horari: 10h. 38 m.
" to be continued"
Començament del Trekking per sobre del poble de Phey ( 3240 mts.)
Primera nit al trekking al costat del poble de Zinchen ( 3380 mts.)
La Vall de Rumbak, diferéncies de color.
Les dues cases del poble de Zinchen.
Construcció de una tipica casa Ladakhi.
La fusta tallada de sobre la porta es dediquen a fer-ho als mesos d'hivern ( 5 mesos incomunicats )
La Marina creuant el riu Husing.
Llarg franqüeig abans d'arribar al poble de Rumbag.
Rumbag ( 3870 mts.)
Ja falten pocs metres per arribar al poble de Yurutse ( 4090 mts.)
El Pedro amb un nen Ladakhi, aquí varem dinar ( Yurutse 4090 mts.)
Ganda La ( coll ) a 4900 mts.
Pujant al cim del Ganda Ri, a baix a l'esquerra es veu el coll de Ganda ( 4900 mts.)
Cim del Ganda Ri ( 5105 mts.), cim per millorar la nostra aclimatació.
A l'esquerra el coll ( 4900 mts.) i a la dreta el Ganda Ri ( 5105 mts.)
El poble de Shingo ( 4150 mts.).
Entre Skyu i Markha.
Maider i Pedro durant un petit descans.
Shortens al mig del camí.( sempre els pasarem per l'esquerra )
Lloc on acampem la tercera nit, a prop de Markha.
Font manual.
Pont per creuar el riu Markha.
Camí cap al monestir de Markha on viuen dos monjos durant un any.
Àvia i neta al poble de Markha
Nena Ladakhi.
Al pasar per el poble els nens surten a mirar per la finestra.
Pedres grabades al costat dels shortens.
Al fons de la vall es veu el petit campament de Homalung.
Primera imatge del Kangyatse ( 6200 mts.) a prop de Hangkar.
Kangyatse ( 6200 mts.)
Després de sortir del poble de Hangkar, una forta pujada es fa creuar la cota dels 4000 mts.
Pujada cap al camp base del Kangyatse.
El Kangyatse entre boires.
Llac prop del camp base.
Camp base del Kangyatse ( 5000 mts.)
Cim del Kangyatse ( 6200 mts.)
Amb el Pedro i la Maider celebrant el cim.
Últim tram de l'aresta vista desde el cim, ( en la foto no s'aprecia però el franqüeig era molt exposat per la neu gelada )
Al pujar practicament de nit ni tinc cap foto, això es l'entrada a la glacera amb neu i gel.
1 comentari:
Nosaltres aquesta setmana ja hem començat a preparar-nos per a l'expedició de l'any que ve.....
Esperem formar part d'aquest fabulós blog i ser història amb les magnífiques fotografies.
Seguirem amb expectació la resta del viatge.
Publica un comentari a l'entrada