dissabte, 19 de maig de 2012

Circular desde Gavà al Castell de l' EramprunyàSeguim instal.lats amb el mal temps aquest mes de maig al Pirineu, avui amb l'Irene sortim d'excursió cap al Castell de l'Eramprunyà.
Sortim de Gavà i agafem cap a la masia Can Feral, passem per sobre de Can Trias i arribem a Can Amat.
Seguim la pista i uns centenars de metres passat Can Amat hi ha una desviació a mà esquerra en el sentit de pujada que ens portara fins a la Font del Ferro.
Tornem a baixar al camí principal i seguim fins a Can Ramoneda on agafem el camí a mà esquerra que després de passar per la Font del Sagrat Cor ens portarà fins a l'Ermita de Brugues.
De la part de darrera de l'Ermita surt el sender de roca i sorra vermella que puja al Castell, durant la pujada trobem l'imatge sempre impactant de la Roca Foradada .
Quan arribem al Castell de l'Eramprunyà ( 395 mts.) ens adonem que no es pot entrar ja que estan reconstruint part del Castell i està tot vallat.
Comencem la baixada per el vessant oest direcció a La Clota, quan arribem a la desviació seguim el camí de   baixada anomenat " La Romana " que ens deixa a l'urbanització de La Sentiu i desde  aquest punt continuem fins arribar a Gavà punt de sortida d'aquesta excursió.
Esperem que el temps estigui amb nosaltres la setmana vinent per poder acabar aquesta " estranya i dolenta"  temporada d'esqui de muntanya. 


Desnivell: 560 mts.

Recorregut: 16,35 Km.

Horari: 4h 44m.

Ermita a Can Amat

Detall de la porta d'entrada de l'ermita

Can Amat

Entrada per anar a la Font del Ferro

Font del Ferro

El color de l'aigua ja ens diu el perque del seu nom.

Castell de l'Eramprunyà ( 395 mts.)

Roca  Foradada

Font al costat de La Sentiu