dissabte, 20 d’abril del 2024

Gavà- Olesa de Bonesvalls- Vallcarca- Gavà.

Itinerari marcat amb el cicle computador Hammerhead Karo II.


Altimetria del dia d'avui.


La circular d'avui la tenia marcada a l'agenda des de feia molt temps, un dia per una cosa, un altre dia per un altre i no hi havia manera d'anar-hi. Per fi ha arribat el dia, i ha estat una ruta magnífica, l'únic una mica desagradable, ha estat la tornada des de Vallcarca fins a Les Botigues de Sitges on hi havia força trànsit.
Sortim de Gavà i ja agafem la pista a Can Feral fins a Can Bori (128 mts.), continuem per la Galena fins al mateix Parc de Gavà on agafem l'últim tram de carretera fins a Begues. Seguim per la BV-2411 fins a Olesa de Bonesvalls on només sortir del poble, agafem a l'esquerra i agafem la pista que ens portarà a Vallcarca passant pel Palau Novella.
Deixem a la dreta l'Avenc de l'Esquerrà i acabem aquesta pujada que ha sigut de 3,4 kilòmetres amb una mitjana del 5% (rampa màxima del 13, 5%). La primera part de la baixada és formigonada amb trams força drets, després es va suavitzant fins a arribar a la Bassa de Can Grau on agafem la carretera que ve d'Olivella fins al Palau Novella.
Poc abans d'entrar a la urbanització, agafem el camí de terra fins a la Collada de Vallgrassa (323 mts.), un tram de baixada fins a Can Lluçà  i quasi sense adonar-nos arribem al Collet (298 mts.) amb bona vista cap a Campdàsens. Ara si, tot baixada fins a Vallcarca on després de travessar la cimentera, agafem les Costes de Garraf.
Arribem al Pas de la Maladona amb força trànsit a la carretera, baixem a Garraf i última pujada fins a Les Botigues de Sitges. Encara tenim més ganes de carretera, anem a buscar l'Autovia de Castelldefels i quasi fins a arribar al Prat de Llobregat, tornem cap a Gavà.
Magnífica circular, on quan només portàvem trenta kilòmetres ja sumàvem més de mil metres de desnivell positius, això ens servirà per a futures sortides.



Desnivell: 1.120 mts.

Recorregut: 70, 3 Km.

Horari: 3h, 53 m.







Can Bori (128 mts.)


Seguim la pista de la dreta pel camí de la Galena.


A la dreta per anar a buscar el Parc de Gavà per sobre de Bruguers.


Al fons el Castell de l'Eramprunyà.


Arribem a Begues (415 mts.), final de la primera pujada.


A la sortida d'Olesa agafem a l'esquerra per anar cap a Vallcarca.


Deixem enrere Olesa de Bonesvalls i entrem al parc natural del Garraf.


A la llunyania podem veure Sitges.


Bona pista de terra per circular amb les gravels.


Al fons ja podem veure la Collada de Vallgrassa (323 mts.)


Arribant a la Collada de Vallgrassa (323 mts.)


Al fons veiem Campdàsens, des del Collet (298 mts.)


Baixada per pista formigonada fins a Campdàsens.


Arribant a la cimentera de Vallcarca.


Un cop hem travessat tota la cimentera, sortim a les Costes de Garraf.


Al Pas de la Maladona.