diumenge, 25 de febrer del 2024

Gavà- Martorell- Gelida- Alt de la Creu d'Aragall (537 mts.)- Gavà.

Itinerari marcat amb el ciclecomputador Hammerhead Karo II.


Altimetria del dia d'avui.

Quan vaig anar a fer aquesta volta fa una mica més d'un mes, la Teresa encara s'estava recuperant i no va poder venir. L'altre dia em va comentar per anar-hi i veient que el temps al Pirineu no és el millor, decidim anar-hi avui.
Sortim de Gavà i després de travessar Viladecans, agafem la carretera fins a Sant Climent de Llobregat on comença la primera pujada del dia, Alt de Sant Climent (156 mts.) port de 4a categoria. Baixem cap a Sant Boi amb compte per què està la carretera força mullada i una relliscada aquí pot ser fatal.
Rodegem Sant Boi i anem cap a Santa coloma de Cervelló on agafem la pista de terra just a l'entrada del Parc Agrari del Baix Llobregat. Seguim la pista paral·lela al riu Llobregat fins que arribem a Martorell.
Petita parada al costat del Pont del Diable i anem a buscar la pista al costat del cementiri que ens porta fins a Gelida, aquí deixem la pista i agafem la carretera una mica abans del túnel que passa l'autopista AP-7, just a la rotonda d'abans, comença la pujada a la Creu d'Aragall, port de 2a categoria. 
Són quasi set kilòmetres de pujada amb un percentatge mitja del 6,8 % i un màxim del 12%. És una pujada força constant i molt tranquil·la de cotxes, en comparació d'algunes que tenim per aquí al costat. Un cop a dalt, fem una petita parada per menjar i beure una mica i ràpidament iniciem la baixada, avui ho fem per un lloc diferent de la volta de l'altre dia i molt millor, pràcticament tot és baixada fins a arribar a Sant Vicenç dels Horts.
Seguim per la carretera una estona i poc després ja tornem a agafar la pista de terra que ens portarà fins al polígon industrial de Sant Boi, ara només ens queda passar Viladecans i ja estem a casa. Bonica circular on combines la pista de terra amb l'asfalt i pujant un parell d'alts.


Desnivell: 1105 mts.

Recorregut: 78, 5 Km.

Horari: 4h, 10m.





Primera pujada de la jornada, Alt de Sant Climent (156 mts.)


Arribant a dalt de l'Alt de Sant Climent.


Entrem al Parc Agrari del Baix Llobregat i comencem a rodar per pista.


Al fons la Torre Salvana a Santa Coloma de Cervelló.


Sentit contrari: Torre Collserola.


El riu Llobregat al seu pas per Sant Andreu de la Barca.


Pont per travessar el riu Llobregat.


Pont del Diable a Martorell.


Ca n'Abat: Finca del segle XVII situada entre Martorell i Gelida.


Entrant a Gelida, ja fa una estona que ha començat la pujada a l'Alt de la Creu d'Aragall.


Altimetria de la Creu d'Aragall (537 mts.)


A dalt de la Creu d'Aragall (537 mts.)