dijous, 2 de febrer del 2023

Uns dies de baixa a la muntanya.

El dijous 2/02/2023 a les 14:00, poc abans d'entrar a quiròfan.



Ja feia força temps que tenia una pedra de més de dos centímetres situada al ronyó esquerre, com em va dir el doctor, era improbable que es mogués (estava a la part inferior del ronyó) però no impossible.
Aquests darrers mesos ja la notava constantment, tot i ser un dolor suportable, finalment amb el DR. Roy Rodriguez Malatesta i valorant l'activitat que practico, vàrem decidir que el millor era treure-la.
Al ser una pedra molt gran, l'única manera era fer una nefrolitotomia percutània amb làser, això consisteix a fer una petita intervenció fins a buscar el ronyó i amb un làser trencar la pedra i treure-la en trossos. Es col·loca un catèter entre el ronyó i la bufeta durant uns dies (dotze dies) perquè tot el líquid circuli millor i en principi si tot va bé, ja estaríem.
Demà 7/02 ja m'han dit que comenci a caminar per la muntanya sense agafar cap pes i a ritme suau, a veure si el cap de setmana ja puc fer una caminada amb cara i ulls per la meva zona.
Suposo que a final de mes ja podré agafar la bici i esquís, evidentment a un pas lent.
A veure l'evolució, de moment tot va segons el previst (o millor). Una vegada més, moltes gràcies Irene per la teva paciència i ajuda tots aquests dies.





El 3/03/2023 dotze hores després de sortir del quiròfan.