dilluns, 3 d’octubre del 2022

Segona etapa a l'Aneto (3404 mts.) des de la porta de casa. Balaguer- Benasque.

Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Altimetria del dia d'avui.


Poc abans de les nou del matí ja surto de Balaguer amb una temperatura de 12º, però en una estona això es recupera. Només sortir de l'hotel tinc una rampa curta (600 mts.) però amb trams del 15%, el dia promet...
Agafo la C-26 direcció a Alfarràs, en aquest tram estan d'obres (avui serà el dia de les obres a la carretera) i he de parar una estona. Finalment, arribo a Alfarràs i en lloc d'agafar a la dreta per anar a Benabarre, quan vaig dibuixar-me la ruta, vaig preferir pujar per Tamarite, és més tranquil·la.
Al kilòmetre vint-i-quatre deixo enrere Catalunya i entro a Aragó, continuo fins a Tamarite de Litera, el primer poble de la franja. A la sortida del poble agafo una petita carretera per anar fins a San Esteban de Litera, quan porto uns quants kilòmetres m'adono que està en obres, però obres obres. Trams de fang, gravilla, etc. 
Finalment surto a l'A-133 que ja puja cap a Fonz i Estada, tots aquests kilòmetres he estat molt tranquil, molt pocs cotxes a la carretera. A l'arribar al kilòmetre setanta, entro a l'N-123 que passa per Olvena amb tots els seus túnels, aquí si que hi ha força trànsit, sobretot de camions, però he tingut sort i tots m'han respectat molt.
Per sort, només són deu kilòmetres i quan agafo l'N-123a direcció a Graus, la cosa ja canvia molt i la carretera no és tan transitada. Un parell de kilòmetres després de sortir de Graus, ens retrobem amb la Irene i aprofitem per menjar i beure una mica, estem al kilòmetre 93 i porto 4 hores i 16 minuts, de moment vaig molt bé de temps.
Continuo per una carretera que la conec molt bé, per tots els centenars de vegades que hem pujat al Pirineu, arribem a Campo i just a la sortida ja ens trobem el primer tall de carretera per les obres que estan fent, estem una bona estona parats, però finalment podem continuar per una carretera fatal, plena de forats per tot arreu, encara rai que no vaig posar les rodes de carretera amb les quals vaig fer l'any passat la transpirinenca. Abans d'arribar a Seira, una altra parada, aquesta encara més llarga, aquestes obres no ser si s'acabaran mai. Parem a la font de El Run a agafar aigua i continuem fins a Benasque.
A l'arribar a l'hotel, netejar una mica la bicicleta i mirar de descansar el màxim possible, l'endemà és l' etapa reina d'aquesta sortida, a veure el cos com aguanta, avui de moment tot ha anat força bé i he anat una mica més de pressa que ahir tenint molt més desnivell.



Desnivell: 2070 mts.

Recorregut: 148, 2 Km.

Horari: 7h, 12m.







A la sortida de Balaguer agafo la C-26 direcció a Alfarràs.


Per entrar a Alfarràs has de travessar la Noguera Ribagorçana.


Fa un dia magnífic per anar en bicicleta, a les deu del matí 19º i sense vent.


Deixem enrere Catalunya i entrem a Aragó.


Tamarite de Litera, el primer poble de la franja que ens trobem per aquest vessant.


Carreteres força tranquil·les per rodar en bicicleta.


Tram en obres on he de passar amb compte.


Arribant a Sant Esteban de Litera.


Encara em queden 52 kilòmetres per arribar a Graus, després carretera coneguda fins a Benasque.


Trams de pujada suaus, la majoria es poden pujar amb el plat gran.


Al fons ja puc veure el bonic poble de Fonz.


Deixo enrere tots els túnels d'Olvena.


Agafo a la dreta cap a Benasque i Graus.


Un parell de kilòmetres després de passar Graus, fem la parada per menjar una mica.


Abans d'arribar a Campo he d'agafar a la dreta, a l'esquerra és per anar a Ainsa.


Campo, poble que dona entrada al Pirineu. Al fons a l'esquerra el Cotiella (2912 mts.)


A la sortida de Campo ja trobem la primera parada a la carretera per obres, no serà l'unica.


A punt d'entrar al Congost del Ventamillo.


Eriste, penúltim poble abans del final de l'etapa d'avui. 


Per fi arribo a Benasque, ara posar la bici a punt i descansar que demà al matí ens espera la reina.