dissabte, 29 de desembre del 2018

Pic de Château Renard (2989 mts.) des de St. Véran.


Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Mapa IGN 1:25.000


Avui, amb la nostra idea de sortir de punts alts, escollim sortir de St. Véran (2040 mts.) el poble més alt de França. Per arribar al punt de sortida hem de travessar tot el poble i aparcar al costat de les pistes d'esquí de fons (2011 mts.). Iniciem la pujada seguint les pistes d'esquí de fons i quan portem 300 metres agafem un llom a mà esquerra per iniciar la pujada.
Pugem força directes, el pendent permet pujar força estones sense fer ziga-zagues, al pujar tota l'estona pel vessant sud, el sol ens escalfa bé, no fa ni gota de vent. A l'arribar a la cota 2750 decidim fer una parada per beure i menjar una mica, continuem fent una diagonal i pugem els últims metres per arribar al coll (2940 mts.) on hi ha un observatori meteorològic.
Aquí parlem els 4 i decidim fer dos grups, jo pujaré al cim del Châteua Renard i ells tres baixaran al Col de Longet (2720 mts.) per després pujar al Pic Traverssier (2884 mts.), ens desitgem sort i quedem en trobar-nos al cotxe en una estona.
Poso ganivetes per aquest últim tram, la neu està una mica dura i al vessant nord hi ha timba, no és gens aconsellable fer una relliscada en aquest tram. En pocs minuts assoleixo el Pic de Château Renard (2989 mts.), puc estar una bona estona al cim, gaudint de les vistes i del temps magnífic que fa en el dia d'avui. 
Inicio la baixada des del mateix cim, amb compte pel que he comentat abans del vessant nord, un cop arribo a l'observatori ja puc baixar amb tranquil·litat, ho faré més a l'esquerra (sentit descendent) de per on hem pujat fa una estona, vaig seguint unes traces que em porten dins un tub on s'ha conservat molt bé la neu pols i puc gaudir del descens, a l'arribar a la part central que és on pitjor neu puc trobar, miro de ficar-me dins el bosc i així poder agafar la neu més fresca, a la part final, el sol ja ha fet transformar la neu i sense cap problema arribo a la pista de fons (2100 mts.), una mica més a dalt d'on hem començat aquest matí.
Només em queda deixar-me lliscar per la pista fins a l'aparcament, al cap d'una hora i mitja apareixen el Guillem, David i Xavi que també han gaudit molt del cim i de la baixada per la cara sud del Pic Traverssier.
Demà per provar, anirem a buscar vessants nord.



Desnivell: 1005 mts.

Recorregut: 9,2 Km.

Horari: 4h, 13m.








Des del poble de l'Echalp ja surt el sol amb la lluna a la part superior.


St. Véran (2040 mts.) el poble més alt de França.


Iniciem la sortida per l'ombra però en poc temps ja ens tocarà el sol.


El sol comença a sortir per la Tête de Longet (3146 mts.)


El Xavi i el Guillem amb St. Véran al fons.


Iniciem la pujada per cara sud.




Traça marcada per pujar al Château Renard.


El sol tota l'estona amb nosaltres.


Bones pendents per pujar.


No hi ha ni un núvol en tot el cel, dia radiant.


A la dreta el Pic de Rochebrune (3320 mts.)


Primera parada del dia.


Observatori meteorològic al coll del Château.


Panoràmica pujant al cim.


El Rei de la zona: Mont Viso (3842 mts.)




Arribant al cim.


Al Pic de Château Renard (2989 mts.)


Per un futur no molt llunyà.............


Baixant del cim.


Encara que sembli mentida, puc arribar a trobar neu pols.


Font glaçada al poble de Abries.


El dia s'acaba.