dissabte, 20 d’octubre del 2018

Puig de la Grava (2671 mts.) des del Llac de les Bouillouses.


Itinerari marcat amb el rellotge Suunto Traverse.


Mapa IGN 1:25.000


Després de quasi un mes de vacances per terres Israelites, Palestines i Jordanes tornem al nostre Pirineu. Avui farem un cim que encara no havíem pujat mai i de passada ens servirà per inspeccionar una futura travessa amb esquís de muntanya per la pròxima temporada que esperem poder començar en unes setmanes.
Sortim del Llac de les Bouillouses (2000 mts.) i seguim el GR-10 que ens portarà fins al mateix coll de la Grava (2426 mts.) Els primers 2,5 kilòmetres els realitzem pel camí que transita paral·lel al llac de les Bouillouses, 500 metres després agafem la desviació a mà esquerra (a mà dreta vas al refugi de Camporells) i entrem a la suau Coma de la Grava on els militars francesos estan fent practiques amb els seus helicòpters. Aquesta és una vall molt i molt suau, només comentar que en 4 kilòmetres hem guanyat 100 metres de desnivell, quan ja veiem davant nostre la figura del Puig de la Grava i a la nostra esquerra la Portella de la Grava és quan el camí comença a guanyar alçada amb decisió.
Un cop passem un pont de ferro i fusta per travessar el riu Grava que inicia el seu recorregut des del Llac  de l'Estanyol (2297 mts.), la pujada ja té un fort pendent fins que arribem a la Portella de la Grava (2426 mts.). Aprofitem per fer una petita parada (la primera del dia) i gaudir de les vistes cap a l'estany de Lanòs on ara fa 6 mesos vàrem fer amb la Teresa una circular magnífica  de més de 10 hores d'activitat. Deixem el GR-10 i girem a la dreta en sentit ascendent (N), el camí té fites que si les segueixes et porta pel millor recorregut, hi ha trams amb molta pedra solta. Finalment arribem al cim del Puig de la Grava (2671 mts.) just quan la boira ho comença a envair tot, el vent bufa amb certa intensitat i és fred això fa que només estiguem uns minuts al cim i iniciem la baixada.
Seguim el mateix camí de pujada i al final es fa una mica llarg per què surten més de 20 kilòmetres, ara a esperar la pròxima però sobretot que comenci a nevar a veure si podem treure els esquís ràpidament.


Desnivell: 870 mts.

Recorregut: 20, 2 Km.

Horari: 7h, 19m.







Llac de les Bouillouses, a l'esquerra el Peric (2810 mts.) i a la dreta el Petit Peric (2690 mts.)


Blanc i negre al Capcir.


Aquest cim del Petit Peric (2690 mts.) sembla fet per esquiar.


La tardor ja ha arribat al Pirineu.




Nosaltres agafem cap a la Portella de la Grava (2426 mts.)


Mirada enrere per veure part del recorregut ja realitzat, al fons el Mont Llaret.


A la dreta el cim del Puig de la Grava (2671 mts.)


Davant nostre ja podem veure la Portella de la Grava (2426 mts.)


Arribant a la Portella.


Portella de la Grava (2426 mts.) si continuem, baixem a l'estany de Lanòs.




Portella de la Grava (2426 mts.)


Últims 250 metres per assolir el cim.




Arribant al cim.


Les boires ens envaeixen al cim del Puig de la Grava (2671 mts.)

1 comentari:

Teresa ha dit...


Una sortida de recerca molt recomanable per a properes sortides amb NEU, sempre buscant nous emplaçaments, sempre investigant, sempre pensant, ets incansable.
A l'expectativa de la meteo per si cal desenfundar els esquís i estrenar la temporada... quines ganes!!!!
TTF