dissabte, 26 de juliol de 2014

Pic d'Escobes (2781 mts.), Pic de Noé (2748 mts.) i Pic de Ruf (2619 mts.)

Avui toca sortida a Andorra, però els cims  estan a la mateixa divisòria entre França (Ariège) i Andorra. Per arribar aquí baixem el Port d'Envalira i abans d'arribar a Canillo agafem a mà dreta (sentit descendent) una carretera estreta i asfaltada que ens portarà a l'aparcament de Pont de la Baladosa punt de sortida.
Sortim del Pont de la Baladosa (1870 mts.) i seguim el camí molt ben marcat amb cercles grocs marcats a les roques, a uns 20 minuts de la sortida trobem una àrea recreativa amb taules i una font. A partir d'aquest punt el camí es manté dret tota l'estona i els metres de desnivell es guanyen ràpidament, després de passar un parell de ponts de formigó per passar el riu Juclar arribem a un pla molt verd: és el Mirador de la Pleta de Juclar on hi ha unes escultures en record de les 5 persones mortes al juny del 2011 en un accident d'helicòpter quan portaven material al refugi de Juclar, en pocs minuts arribem a l'Estany Primer de Juclar (2310 mts.) que l'estan buidant en aquests moments per fer unes obres, 100 metres per sobre el llac tenim el Refugi de Juclar (2320 mts.). A partir d'aquí el camí va franquejant la muntanya fins a arribar a un punt on hem de baixar fins a la llera del riu, hi ha una vella corda fixa que només de veure-la ja fa por.
Passem per l'Estany Segon de Juclar i enfilem la pujada fins al Coll de Juclar (2463 mts.), aquí deixem el camí per anar al refugi de Rulhe i agafem a la dreta (est), una suau pujada ens porta fins al Coll d'Alba (2546 mts.). a partir d'aquí s'ha de estar molt atent a no perdre les fites per poder fer la pujada el més agradable possible, hi ha un parell de trams on has de fer servir les mans per grimpar una estona. Arribem a una mena de coll que separa el Pic d'Escobes del Pic de Noé, nosaltres girem a l'esquerra i sense cap dificultat assolim el primer cim del dia, Pic de Noé (2748 mts.), tornem pel mateix lloc que hem vingut i franquegem la muntanya direcció al Pic d'Escobes, des de lluny impressiona però no es puja directa sinó que li donem la volta per l'esquerra, el pendent d'herba es molt dret i s'ha de vigilar, també trobem alguns passos de roca però res que no estigui controlat, finalment arribem al cim del Pic d'Escobes (2781 mts.), un gran mirador amb vistes a l'Ariège, Andorra.
Amb compte iniciem la baixada fins a tornar un altre cop al Coll d'alba (2546 mts.), ara toca pujar cap a l'altre part del Coll, iniciem la pujada per uns pendents molt inclinats d'herba fins que anem a buscar el fil de l'aresta, hem de treure el cordino per fer uns metres una mica exposats. El Pic de Ruf (2619 mts.) al costat del Rulhe no sembla res, la cresta que uneix els cims (amb pasos de IV) té molt bona pinta (serà per un altre cop). Després de fer cim i a l' igual que al Escobes iniciem la baixada amb molta cura doncs el pendent és considerable. Arribem un altre cop al Coll d'Alba i aprofitem uns metres més abaix per omplir d'aigua i menjar una estona al sol, el dia d'avui és fantàstic, jo crec que el millor de l'estiu doncs no hi havia tempestes de tarda, no feia quasi vent i la calor no era excesiva.
Continuem el descens pel mateix lloc per on hem pujat unes hores abans fins a arribar al cotxe on aprofitarem un dia tan bo per dinar a l'exterior a unes taules de fusta preparades per l'ocasió.Desnivell: 1210 mts.

Recorregut: 16,8 Km.

Horari: 8h 24m.
El riu Juclar baixa amb força. 


Passant un dels molts ponts per creuar el riu Juclar, a baix, la linea entre el sol i l'ombra és el punt on hem començat la sortida.


Tota aquesta vall té molta aigua i està tot molt verd.


Sota el refugi, punt on el juny del 2011 van morir 5 persones en accident d'helicopter.


Ja quasi arribem al refugi.


Refugi de Juclar (2320 mts.)


Pic alt de Juclar (2588 mts.)


Estany Segon de Juclar (2320 mts.), a la dreta ja es veu el Coll de Juclar.


Des del Coll de Juclar (2463 mts.) ja veiem el segon cim del dia, Pic d'Escobes.


Cilindre d'Escobes (2670 mts.)


Del mateix Coll de Juclar cap el nord veiem el Pic Rulhe i els Estanys de Juclar.


Pujant al Pic de Noé veiem molt petit el refugi de Juclar.


La Teresa grimpant direcció al Pic de Noé, a l'esquerra ja es veu el Pic d'Escobes següent objectiu.


Pic de Rulhe (2783 mts.)


Pic de Noé (2748 mts.)


Pujant al Pic d'Escobes per fortes pendents de gespa.


Combinació de roca i herba.


Grimpant per roca bona, a sota l'Estany d'Escobes. Prop del cim i mirant al sud, el Pic de Nerassol, a la dreta la Vall de Siscar.


Refugi de Rulhe (2185 mts.)(veure sortida amb esquís)


Des del cim veiem el Primer Estany de Juclar (2310 mts.)


Pic d'Escobes (2781 mts.)


Iniciant la pujada al Pic de Ruf (2619 mts.)


Tenim que treure la corda per superar aquest gendarme.Amb el Pic Rulhe de taló de fons.


Crestejant pel Pirineu.


Pic de Ruf (2619 mts.)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina sortida tan maca, per cert ens ha semblat que estrenes gorra... i Marmot , quin luxe....
Urraca i Ginebra

Anònim ha dit...

Quines sortides més maques que munteu....un molt bon referent.

ski FEEC ha dit...

Bones vacances , esperem seguir el blog no trigant molt.
Petons a la Teresa des de Collbató, i un reconeixement a Josep Maria.
Un grup de fans incondicionals.