dissabte, 6 d’abril del 2013

Collbató-Sant Jeroni-Sant Joan-Collbató

 


Dissabte 6-4-2013


Durant la tarda nit de divendres estic donant-li voltes a si pujar a no demà al Pirineu a fer esquí de muntanya, el dia bo es diumenge però aquest dia no puc sortir, finalment decideixo quedar-me per aquesta zona, per fer desnivell i recorregut sense fer masses kilòmetres que millor que Montserrat.
Avui m'acompanya la Teresa i l'idea es sortir de Collbató, pujar fins a Sant Jeroni després passar per Sant Joan i pel camí vell tornar a baixar a Collbató.
Recordem que ja no es pot entrar per Collbató amb el cotxe direcció a la Vinya Nova, tens que entrar pel Bruc. Després de passar el restaurant de la Vinya Nova continuem un tram per la pista en bones condicions i deixem el cotxe al aparcament del Clot de la Mònica.
Sortim de l'aparcament ( 438 mts.) l'idea d'avui es fer el màxim tram corrents per això anem equipats amb les bambes de córrer per muntanya i el camelback. Només sortir, la pista es posa molt dreta i en els primers tres kilòmetres superem més de 600 mts. de desnivell. Pugem pel Clot de la Mònica fins arribar al Coll dels Pollegons ( 907 mts.), seguim pel corriol fins que sortim al camí principal ( 1040 mts.)  que va desde Sant Joan fins a Sant Jeroni, a partir d'aquí el camí ja es molt més planer tot i que els últims metres i amb les escales finals es fa una mica pesat, finalment arribem al cim de Sant Jeroni ( 1237 mts.), punt més elevat de Montserrat, hem trigat en pujar 1h 26m.
Després de beure una mica comencem la baixada pel mateix camí fins arribar a Sant Joan ( Km. 9 ) on ens espera una forta encara que curta pujada. A partir d'aquí comencem a baixar fins agafar la cruïlla del camí vell de Collbató fins al Monestir ( Plà de Sant Miquel ), baixem uns 4 km. aproximadament fins a la pista de Collbató fins a Vinya Nova on en 1 km arribem al cotxe, espero el bon temps per la setmana vinent i poder calçar els esquis de muntanya.



Desnivell: 1050 mts.

Recorregut: 15,2 Km.

Horari: 3h, 26m.







Últims metres abans d'arribar al camí principal de Sant Joan a Sant Jeroni.


Al camí de Sant Jeroni ( 1040 mts.)


Cavall Bernat, una de les agulles més emblemàtiques de Montserrat.


Arribant a Sant Jeroni, cim més alt del massís de Montserrat.


La boira present amb la visió cap al Pirineu Oriental.


Caracteristica antena on arribava l'antic telefèric de Sant Jeroni.


Amb la Teresa al cim de Sant Jeroni ( 1237 mts.)


Desde el cim mirada cap a Collbató, poble d'on hem sortit fa una estona.


Vista del Monestir desde el camí de Sant Joan.


L'estelada, al camí vell de Collbató al Monestir de Montserrat.

2 comentaris:

ELS PRIMUS ha dit...

Hem passat un correu, per convidar-vos a la primera ultra a Montserrat que organitzem el 13.04.13 .
Caminada La Portals Homenatge Nuria Picas
Tenim moltes ganes de veure-us entre nosaltres.
ELS PRIMUS

Anònim ha dit...

Només puc dir una cosa"No me siento las piernas".....
Jo també espero ansiosament aquesta setmana poder calçar els esquis.
Teresa Jornet