dissabte, 24 de març de 2012

Núria (1960 mts.)- Noucreus (2799 mts.)- Carançà (2290 mts.)- Pic de la Fossa del Gegant (2801 mts.)- Núria (1960 mts.)


Avui ha estat un dia fantàstic, meravellós, irrepetible, genial, un gran dia dels que fan afició, un dia per recordar.  
Pugem amb l'Irene a Núria ( 1960 mts.) a veure quin gruix de neu ens ha deixat les passades nevades de dimarts i dimecres. Doncs hi ha un bon gruix però s'ha d'aprofitar per que amb aquestes calors, ufffff.
Surto del Santuari direcció al Torrent del Noucreus, enlloc de pujar per la part inferior del torrent pujo per la part esquerra fins situar-me al peu de l'ultima pala ( 2650 mts.) fins aquest punt hi havia traça oberta però amb el vent de la nit s'ha tapat una mica i tinc que tornar-la a marcar. La pala final la pujo com puc, ja que els que varem baixar divendres a la tarda han trillat tota la pujada.
Arribo al Noucreus ( 2799 mts. ), el dia es magnífic i no fa gens de vent, la pujada per aquest vessant sud ha estat bastant dura ja que el calor apretava de valent, quan estic a punt de seguir arriben les primeres persones que estant preparant la Cursa d'esquí de muntanya del diumenge " PocaTraça ".
Trec pells i començo una baixada orientada al nord amb una neu pols excel.lent direcció al Pas del Porc      ( 2567 mts.), hi han unes traces que baixen només una part de la pala i després tornen a pujar direcció al Noucreus, jo segueixo i quan passo al costat del Pas del Porc i al peu de l'aresta del Racó Gros me'n recordo de la Teresa i del Xavi Martí quan l'hivern passat varem intentar l'aresta ( quan hi tornem ??? ), acabo la memorable baixada de 510 mts de desnivell arribant al costat  de l'Estany de les Truites a Carançà ( 2290 mts.). En aquest moments de solitud a muntanya sento un soroll per darrera meu  i son 5 companys de Olot que estan marcant l'itinerari de la Cursa i han baixat per el camí que he seguit jo.
Posem pells i remuntem direcció a l'Estany Negre i Estany Blau, la pujada es fa dura ja que hi ha molta neu nova  ( gràcies per obrir la traça ) al final arribem al Coll de Carançà ( 2727 mts.) i al fons ja divisem el Pic de la Fossa de Gegant, ells van directa al Noucreus, jo em desvio per pujar La Fossa de Gegant ( 2801 mts.) i després seguir fins el Noucreus per segona vegada del dia.
Em preparo per fer l'ultima baixada del dia que em deixara a Núria, la primera pala sortint del cim està amb una neu primavera molt bona després hi ha algun tram dins el tub que esta una mica encrostada però es deixa esquiar molt bé, finalment arribo a Núria després d'un gran dia d'esquí.Desnivell: 1405 mts.

Recorregut: 16,22 Km.

Horari: 6h 7m. 

Amb l'Irene a l'inici de la sortida a Núria ( 1960 mts.)

Vista de Núria amb l'ultima nevada

Pujant per La Coma del Noucreus amb el Puigmal al fons.

1ª pujada del dia al Noucreus ( 2799 mts.)

La pala que va desde La Fossa de Gegant ( 2801 mts.)  fins al Pas de Porc ( 2567 mts.)

Fossa de Gegant a l'esquerra, baixada amb neu  POLS EXCEL.LENT

Pic de Racó Gros, quins records eh, Teresa i Xavi !!!!!!!!

Baixant al Pas del Porc ( 2567 mts.) al peu del Racó Gros.

Cara Oest del Pic de l'Infern i a l'esquerra Bastiments.

Arribant a Carançà amb la mateixa tónica de neu ( DEU MEUUU )

Una part de la pujada desde Carançà ( 2290 mts.) fins al Coll de Carançà ( 2727 mts. )

Pujant al Coll de Carançà ( 2727 mts.) amb el tram final de baixada fins a Carançà

Passat el Coll de Carançà, al fons el Pic de la Fossa del Gegant ( 2801 mts.)

Pic de la Fossa del Gegant ( 2801 mts.)

2ª vegada del dia el Noucreus ( 2799 mts.)

1 comentari:

Teresa ha dit...

Quant temps sense veure escrit en el blog l'expressió DÉU MEU això és un bon senyal, el únic inconvenient va ser l'excessiva calor ufufufufu.
Com ja sabeu tinc l'agenda "molt atapeïda", però, només heu de dir-me el dia i ho deixo tot per anar amb vosaltres ( eh, Xavi????).
Ens veiem aviat
Una forta abraçada