dilluns, 31 d’octubre del 2011

Per poc, Pic de Lustou ( 3023 mts.)



Després de les passades nevades de dilluns i dijous, tenim els nostres dubtes de com estarà la muntanya però encara aixi ho intentem,quan el vaig fer l'anterior vegada, ja fa uns anys, vaig pujar per la cresta que va desde el Pic de Guerreys, que per cert la vaig trobar bastant complicada.
Sortim de l'aparcament a la Vall de Rioumajou ( 1380 mts. ) situat a 12 km. de St. Lary, seguim la pista no transitable per vehicles no autoritzats i ens endinsem a la Vall de Péguère.
Quan arribem al pont de formigó ( 1500 mts.) deixem la pista principal i a mà esquerra ( N ) agafem un camí  que passa pel Torrent de la Piarre, a partir d'aquest punt la pendent es molt pronunciada fins que arribem a un replà ( 1950 mts.) on creuem el riu, just en front nostre tenim un magnific bosc on per la part central, fa uns quants hiverns va caure un gran allau i es va endur tot el que va trobar per davant, impressionant....
Continuem per fortes pendents fins que arribem a una cabana de pastors ( 2065 mts.) fa uns anys estava oberta, actualment te un candau i no es pot entrar.
En lloc de anar a buscar el Col de Lustou ( 2649 mts.) seguim fins al fons del circ i quan quasi arribem sota la pared cimera girem a mà esquerra fins a situarnos a la cresta cimera.
Desde la cota 2300 fins aquest punt hem tingut que anar obrint traça ja que hi havia força neu, la primera part la he obert jo i després s'ha estrenat la Teresa amb l'art d'obrir traça, per cert ho ha fet molt be, no serà l'ultima vegada.
Arribem a una mena de collet ( 2850 mts.) i enfilem directa  per la cresta, no es difícil però la neu està tota sense transformar i cada cop es posa mes perillós, a la cota 2900 decidim girar cua, amb molt de compte ja que està delicada la baixada.
Finalment a la cota 2700 guardem els grampons i piolet i continuem la baixada fins al cotxe, esperant que aquest preludi de nevades continui i ens poguem posar els esquis ràpidament.




Desnivell: 1535 mts.

Horari: 7h, 32m.




El trident del Cullfreda ( 3032 mts.) desde la Vall de Péguère

Impresionat allau que va escombra tot el bosc, fa uns hiverns

Obrint traça per la part superior

 Arribant al fals coll ( 2850 mts.)

 A la part inferior el Col de Lustou ( 2649 mts.) 
 

Baixant, despres de donar la volta a 130 mts del cim

En aquest punt ens treiem els grampons i el piolet

La Teresa sota el cim del Lustou ( 3023 mts.)

A la part superior del cimet de l'esquerra ( 2900 mts.) va ser on varem donar la volta

Panoràmica del Pirineu Francés

El Lustou ( 3023 mts.) vist desde la cabana de pastors ( 2065 mts.)

1 comentari:

Teresa ha dit...

Com gairebé sempre els teus pronòstics es compleixen ... ja el dissabte vas donar un subtil avís que no faríem cim i així va ser ...
Com?? que no serà l'última vegada que obri la traça?? tinc els genolls fetes pols .... , Amb lo bé que es va que obri un altre, ja veurem si diumenge podré fer la marxa !!!!!!!
No saps les ganes BOGES que tinc jo també de posar-me els esquis ...............
Ja quedarem
Records