diumenge, 22 de maig de 2011

Pico Collado de la Rimaya ( 3265 mts.) " EM FALTEN 14 TRESMILS"Doncs si, a la tercera va la vençuda. Ja havia intentat aquest cim al Juny de 2010 , la canal de neu no estava en condicions i la sortida per la roca no era una bona opció per escalar en solitari.
Després va arribar l'estiu i per aquest vessant la rimaya esta molt oberta i no es pot pujar, aixis que ho vaig deixar per aquesta temporada.
La setmana passada varem pujar amb el Xavi, però entre que jo no em trobava bé i que el temps va empitjorar no va poder ser.
Aquesta setmana el Xavi no em pot acompanyar ( no et preocupis Xavi que es molt bonic i ja el repetirem ) i m'acompanyen la Rosa i la Carme, amb elles varem passar un dia magnífic.
El despertador sona a les 3 del matí a Sesue, un poble a 10 Km. de Benasque, en aquestes hores de la matinada costa esmorzar però tot el que no facis ara després ja no ho podràs fer, per tant a esmorzar.
Sortim de La Besurta ( 1940 mts.) a les 4,25 del matí i seguim el més que conegut camí fins al refugi de La Renclusa ( 2140 mts.), en aquest punt agafem el camí d'estiu que pujar una mica més a la dreta que el d'hivern, va seguin el Torrent de la Maladeta fins a situar-nos al circ de les Maladetes.
Fins a la cota 2900 la neu esta força gelada i es puja molt bé, però a partir d'aquest punt fins al peu del corredor s'ha d'obrir traça i ens costa una llarga estona.
Fem una repisa a la neu per poder-nos equipar ( arnés, casc, piolets,grampons , etc.) al peu del corredor ( 3115 mts.) i comencem a pujar.
L'inclinació comença amb 45º, tot el tram central de 55º i quan gires a l'esquerra 60º, 65º. El tram final torna a ser 55º fins arribar a l'aresta i en pocs minuts fem el Pico Collado de la Rimaya ( 3265 mts.). La qualitat de la neu es molt bona i això ens permet pujar sense cordes.
Estem molt contents ja que es un cim que no hi va quasi ningú i amb aquest a mí ja només em falten 14 per acabar els 212 tresmils del Pirineu.
Desde la mateixa aresta muntem un rappel que ens deixarà al tram central del corredor, en aquest punt preparem un segon rappel i la resta desgrimpem cara a la pendent fins arribar a la repisa que tenim al peu del corredor on traiem i guardem totes les eines.
Una agradable baixada ens deixarà a La Besurta i amb el temps just d'arribar a casa abans de que tanquin els col-legis per poder votar.


Desnivell: 1390 mts.

Horari: 8h 50m.

Recorregut: 14,10 Km.La Rosa i la Carme de matinada amb el Pic de La Renclusa darrera seu
Pujant per el Torrent de La Maladeta
La Maladeta a l'esquerra i a la dreta Pico Collado de la Rimaya
Itinerari de pujada desde la repisa al peu del corredor
Els primers rajos de sol sobre el corredor
Obrint traça per sobre dels 3000 mts.

A la repisa, al peu del corredor equipam-nos per pujar al cim
Desde la repisa , ja es veu el corredorAl començar el corredor, 50º d'inclinació amb molt bona neu.
Desde el cim, La Maladeta ( 3308 mts.) al fons
Pico Collado de la Rimaya ( 3265 mts.), a la dreta Le Bondidier ( 3146 mts.)
Vessant Sud amb el Llac de Cregüeña als nostres peus

Preparant el rappel desde el cim.
Desenredant les cordes a la sortida del rappel

Iniciant el rappel

Reunió per preparar el segon rappel
La Carme inicia el rappel desde el cim, 55º
Tram de 65º
Contrallum arribant a la segona reunió
Final dels rappels i desgrimpada cara a la pendent
Torrent de la Maladeta
Llac de La Renclusa amb el Pic de Paderna ( 2622 mts.)
Desde el cotxe ens despedim del Pico Collado de La Rimaya

1 comentari:

vrocher ha dit...

Moltes felicitats als tres per haver aconseguit per fi el cim.
Un tres mil menys, ja només 14 , increible.
Les fotografies com sempre de postal, precioses.

Molta salut a tots.

TTrias