diumenge, 20 de març del 2011

Puig de Coma D'Or ( 2826 mts.) i Tossa Plana de Lles( 2916 mts.)



Dissabte 19-03-2011.


Durant la setmana vaig donar-li moltes voltes a aquesta circular que volia fer dissabte, que si la nevada ha estat important, que si les allaus, etc.
Una vegada més no ha pogut ser, m'he tingut que conformar amb el Coma d'Or.
La idea era pujar a la Coma d'en Garcia, baixar fins al refugi de Bessines, remuntar fins a la Portella de Lanós i seguir fins el Puig Pedros de Lanós, baixar fins a cota 2500 mts. , remuntar fins un collet i fer el Coma d'Or i baixada fins al Coll de Puymorent.
Per que no s'ha pogut fer?, doncs el temps em va jugar una mala passada.
Son les 8h. del matí quan arribem al Coll de Puymorent (1920 mts.) vull sortir amb temps ja que la travessa es presenta llarga.
Al coll la visibilitat es de 10 metres,hi ha ventisca i esta nevant una mica, quin panorama...
Encara aixi surto ja que la pujada fins a la Coma d'en Garcia la conec molt bé. La visibilitat continua igual, ja moments que es veu una mica i després es tanca de cop, arribo a la Coma d'en Garcia ( 2534 mts.) on tinc que decidir, he avançat a dos francesos que ja fa una estona han donat la volta, no ho vec clar i vaig cap a la normal del Coma d'Or.
Arribo al coll que comunica amb l'estany de Lanós i per on hagués tornat i en pocs minuts assoleixo el Puig de Coma d'Or ( 2826 mts.)
La baixada al començament amb una neu bastant bona i com més baixaves pitjor.


Desnivell:1080 mts.

Horari:4h 45 m.

Recorregut: 15,56 Km.




Coma d'en Garcia ( 2534 mts.)
Plaques de vent durant l'itinerari

Puig de Coma d'Or ( 2826 mts.)
Puig Pedros de Lanós ( 2842 mts.) amb la seva cara est " esta dient baixam"
Pic de Trespunts ( 2624 mts.)






Diumenge 20-03-2011




Desde la finestra de l'habitació de Cal Trisca al bonic poble de Nas, tenim davant nostra la Tossa Plana de Lles( 2916 mts.), es veu molt bé de neu , per tant agafem els trastos i cap allà.
Surto del Refugi del Cap del Rec ( 1960 mts.) i per un camí per el mig del bosc arribo al Refugi del Pradell ( 2115 mts.).
Després de creuar la pista d'esqui de fons comença una forta pujada fins arribar al Plà de les Someres ( 2328 mts.), segueix una pendent constant fins a la cota 2700 on puja aquest últims metres suaus fins arribar a la Tossa Plana de Lles ( 2916 mts.).
Gran mirador cap Andorra, cara nord de la Serra del Cadí, La Muga etc.
Començo a baixar i al contrari que ahir la sortida del cim la neu es nefasta, una crosta infame que has de vigilar molt i molt. A mida que vas baixant es converteix en neu primavera i fa la baixada molt més agradable.
Arribo a la pista d'esqui de fons i baixo un tram fins agafar una desviació que em deixarà una altre vegada al Cap del Rec.


Desnivell: 1010 mts.

Horari: 3h. 51m.

Recorregut: 14,24 Km.



Vistes desde l'habitació de Cal Trisca
Tossa Plana de Lles ( 2916 mts.)
Tossa Plana i La Muga
Tram ample de bosc
Refugi del Pradell ( 2115 mts.)
Cim de la Tossa Plana
Tossa Plana de Lles ( 2916 mts.)
Pirineu Andorrà
Cara Nord de la Serra del Cadí

1 comentari:

Teresa ha dit...

No hi ha manera, aquest hivern ha estat nefast, potser tinguis més sort amb la primavera, aquest cap de setmana vaig jo a Andorra, però, clar .... a pìstes les fotos maquíssimessss