dissabte, 22 de gener de 2011

Pic de la Fossa de Gegant ( 2805 mts.), Pic de Noucreus ( 2799 mts.) i quasi Pic del Racó Gros ( 2783 mts.)Sortim de Núria ( 1960 mts.), la Teresa, el Xavi i Jo. El termòmetre senyala -12ºC i amb el vent que fa , la temperatura de sensació es de -19ºC.
Només sortir ja ens tenim que posar els grampons i ja no ens els treure'm fins que tornem a arribar a Núria. Pugem per el Torrent del Noufonts, tot esta completament gelat, i amb el vent que es torna a incrementar arribem al Coll de Noufonts ( 2652 mts.). En aquest punt baixem uns metres direcció al Pas del Porc però la pujada per aquesta vall no es veu amb bones condicions i decidim remuntar fins un coll i baixar per la carena que baixa de la Fossa del Gegant i Noucreus. Arribem al Pas del Porc ( 2565 mts.) i en aquest punt ens posem l'arnes i comencem la pujada per l'aresta direcció al Racó Gros. La neu no esta en bones condicions i la roca esta tota empolsada per una neu que no ha transformat i que no es deixa escalar. Seguim uns metres més i aproximadament a uns 100 metres del cim la Teresa i Jo decidim girar cua. El Xavi segueix i molt a prop del cim també decideix girar, al canviar de vessant ( estàvem pujant per el Nord ) tota l'ultima rampa de neu fins al cim esta molt estovada per el sol i decideix no arriscar.
Tots tres iniciem la baixada amb molta cura ja que no val a badar, al arribar al Pas de Porc traiem l'arnes i comencem la pujada cap al Pic de la Fossa de Gegant ( 2805 mts.) que es caracteritza per tenir un immens piolet al cim. Desde aquest cim, en un moment estem al Pic de Noucreus ( 2799 mts.).
Baixem pel Torrent del Noucreus per arribar a Núria a les 17h,20 i agafar el cremallera que ens deixara a Queralbs una estona més tard.


Desnivell: 1360 mts.

Recorregut: 14,25 Km.

Horari: 7h. 48m.

Dia fred, per començar -12ºcLa Teresa i el Xavi , darrera el coll de NoufontsDesde la vall del Noufonts, al fons el PuigmalEl Xavi i Jo sota el coll de NoufontsBaixant cap al Pas de PorcAl peu del Racó GrosTram de l'aresta on girem cuaTram central de l'arestaDesde l'aresta del Racó GrosPic de l'Infern i Bastiments


Punt màxim a l'aresta del Racó Gros


Pic de la Fossa del Gegant ( 2805 mts.)Pic de Noucreus ( 2799 mts.)Pic del Racó Gros ( 2783 mts.) vist desde el Noucreus

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Després de la duríssima sortida d'ahir amb dos dels mestres de la muntanya, m'he adonat del molt que em queda per aprendre i el que em falta per polir-me.
Hauré de plantejar-me si contiunar en aquest complicat món o tornar als meus inicis de senderista......
Un dia fabulós i amb una estupenda companyia, malgrat el fred, el vent i de no poder fer un dels cim,però, amb una sàbia retirada a temps,que sempre és una victòria.

Un dia més per recordar.
Petons

Ainhoa ha dit...

Bones!!!
Que grans que sou... amb el fred que feia i vosaltres vinga a pujar. Tot i el bon dia que feia les vostres cares de fred us delaten!!! Per cert m'he estressat només de llegir el text, fred, pujar, baixar, neu, gel, posar i treure grampons... o deu meu!!! (adeu meu, adeu ... jajaja!)quin valor. Fora conyes, molt bé i a per la propera... Petons, Ainhoa