dissabte, 20 de març de 2010

Collbato-Sant Jeroni

Itinerari de pujada ( lila) i de baixada ( taronja)
Sortim la Teresa i jo de l'aparcament (420 mts.) al costat de la Vinya Nova ( Collbato), seguim el Camí del Clot de la Mònica aquest tram es força dret i es guanya desnivell molt fàcilment.
Arribem al Coll dels Pollegons ( 910 mts.) i sense cap problema a la cruïlla del Camí Nou de Sant Jeroni ( 1020 mts.).A partir d'aquest punt i per un camí molt ample ens trobem amb la Capella de Sant Jeroni, girem a l'esquerra ( O) i per un tram final d'escales molt dretes arribem al cim més alt de Montserrat ( 1236 mts.), Sant Jeroni.
Baixem i ens apropem al Mirador Del Moro, antiga estació de l' Aeri de Sant Jeroni ( telefèric construït als anys 30 i que va funcionar fins al 1987.)
Tornem per el mateix camí de pujada però quan arribem a la cruïlla de pujada continuem fins a l'estació superior del Funicular de Sant Joan (1005 mts.) agafem la desviació al Pla de Sant Miquel a mà dreta( S) i per el Camí Vell de Collbato fins arribar al cotxe.

Desnivell: 1000 mts.
Recorregut: 15 Km. aprox.
Horari: Collbato-Sant Jeroni 1h 55m
Estreno de les noves botes de la Teresa

Cavall Bernat ( 1099 mts.)

Cim de Sant Jeroni ( 1236 mts.)

Zona de Ecos

Aeri de Sant Jeroni ( any 76)
Als anys 50
Monestir de Montserrat desde el camí nou de sant Jeroni

La Prenyada

1 comentari:

Teresa ha dit...

GRÀCIES ALS CONSELLS DEL MEU ENTRENADOR PERSONAL, HE POGUT ESTRENAR LES BOTES NOVES (PER Crampons) I NO HE TINGUT NI UNA SOLA FERIDA...... EN UNA EXCURSIÓ QUE NO HA ESTAT FÀCIL, SENSE NEU I AMB MOLTA CALOR ¡¡¡¡