diumenge, 19 de juliol del 2009

Gabietou Occ,Gabietou Or,Taillon





Surto de la zona d'acampada de San Nicolas de Bujaruelo(1340 mts.),traspaso el riu Ara a traves del pont medieval per remuntar el Barranco del Puerto.
Un excel.lent camí a traves del bosc em porta fins al refugi de "eléctricas"(2000 mts.).A l'alçada del rierol que baixa del Estany de Lapazosa deixo el cami que porta al port de Bujaruelo , giro a la dreta
(Sud) i enfilo directa per una forta pendent fins a trobar el cami que surt del port de Bujaruelo i franqueja els Gabietou per la seva part inferior.
Abans d'arribar a la Forqueta del Gabietou en un petit coll (2390 mts) enfilo per una tartera de pedra desfeta que em portara al començament de la llarga aresta.La roca en general es bona tot i que hi ha algun troç que esta bastant descomposta,l'escalada es bastant continua tot i que en cap moment pasa de II.
Quan estic a punt d'arribar a la vessant d'Escuzama,em trobo un bloc empotrat que no trobo per a on atacar-lo. Al final tinc que tirar uns metres enrere i franqueja per poder arribar a un altre collet (2850 mts.). 
Fins a la cota 2940 segueixo per aquest vessant , després cambio i paso a la cara oest a on per una divertida escalada (II+) arribo al cim del Gabietou Occidental (3034 mts.) PD+.
Fer l'altre cim es cosa de minuts ja que estan molt a prop un d' altre,Gabietou Oriental (3031 mts.).
Per pujar al Taillon tinc que baixar fins al Collado dels Gabietous (2935 mts.). Pujar per una tartera de pedra molt fina fins arribar a l'aresta SW,aqui tombo a l'esquerra i arribo per un caminet al Taillon (3144 mts.).
Baixo a tot gas fins a la Brecha de Rolando(2807 mts.) i desde aqui al refugi de la Brecha o Sarradets(2587 mts.). Continuo fins al Port de Bujaruelo (2270 mts.) i per el cami ja conegut de pujada fins a San Nicolás de Bujaruelo.

Desnivell:2045 mts.
Horari:8h. 25m









































1 comentari:

Unknown ha dit...

per on et va atacar el bloc d'escuramza.........
ho vas poder escalar???? si no aviat t'ensenyarem......

Ainhoa i Teresa