dissabte, 25 de febrer del 2012

Tuc de la Salana ( 2480 mts.) i Tuc de Hornos ( 2396 mts.)




Dissabte 25-2-2012


Després de les ultimes nevades a la Vall d'Aran la quantitat i qualitat de neu es de llarg la millor del Pirineu en aquest moment.
Surto de les Bordes de Nés ( 1460 mts.) i segueixo la innivada pista que puja fins al Banys de Tredós ( 1740 mts.) al arribar a l'alçada de la Borda de la Creu agafo la vall a mà dreta ( Oest ) i pujo per la Coma de Montaner, es una vall molt maca i sembla creada especialment per fer esqui de muntanya.
arribo al Cap de la Coma de Montaner ( 2050 mts.) i ja es veu el Tuc de la Salana ( 2480 mts.), passo per sota de la cara nord i això em permet veure la qualitat de la neu en aquesta cara.
Després de franquejar tota la cara nord arribo al llom del vessant oest i per unes rampes molt inclinades arribo al Tuc de Salana ( 2480 mts.)
A prop del cim he avançat al guia UIAGM Oscar Alemán que esta portant dos clients, l'ultima vegada que ens varen veure va ser al cim de l'Aneto, el Vizca i jo acababem de fer la cresta de Llosàs i ell venia amb un client de fer Salenques. El Vizca i l'Oscar son amics de l'associació de guies.
Decidim baixar directa del cim per la cara nord, al principi està una mica dura però després passa a ser pols una mica pesada però es deixa esquiar molt be.
Quedem amb l'Irene de veure'ns a la Borda de la Creu i baixem junts fins al cotxe.


Desnivell: 1110 mts.

Recorregut:  13,25 Km.

Horari: 4h 35m. 



La pista que puja als Banys de Tredós ( 1740 mts.) completament nevada

Borda aranèsa després de la nevada

Entrant a la Coma de Montaner

Desde el Cap de la Coma de Montaner ( 2050 mts.) al fons el Tuc de La Salana

De dreta a esquerra, Pico Maldito, Pico Coronas, Aneto, Russell

Tuc de la Salana ( 2480 mts.)

Al Tuc de La Salana amb el Montardo darrera

Embassament d'Aiguamotx al costat de Salardú i al fons el Tuc de Mauberme ( 2880 mts.)

Montardo ( 2830 mts.)

Descens per la cara nord del Tuc de la Salana

L'Irene i jo baixant junts desde els Banys de Tredós






Diumenge 26-02-2012




Surto de l'aparcament que hi ha a la boca nord del Tunel de Viella, segueixo la pista planera fins arribar a la desviació a mà dreta ( rètols escrits ) que marca Cabana deth Pontet, a partir d'aquest punt la pista ja comença a tenir inclinació i bastant estreta fins que arribo a la Cabana ( 1590 mts.).
El camí continua direcció al Port de Vielha però quan arribo a la cota 1970 mts. giro a mà dreta per entrar a la Coma del Montanero i segueixo fins arribar al coll ( 2331 mts.).
Desde aquest punt una fàcil aresta em deixa al Tuc de Hornos ( 2396 mts.).
La baixada desde el coll molt bona amb una neu pols una mica pesada però molt esquiable, a partir de la cota 1800 mts. la neu està molt trepitjada i has d'anar amb compte ja que s'enganxa bastant.
Passo per la Cabana i sense problemes agafo la pista que em deixa al cotxe.


Desnivell: 1160 mts.

Recorregut: 14,09 Km.

Horari: 4h 25 m. 




Mirador espectacular amb visió cap a Viella

Cabana deth Pontet ( 1590 mts.)

Cabana deth Pontet ( 1590 mts.)

Tuc de Hornos ( 2396 mts.)

El cim amb la seva fàcil aresta a l'esquerra

Esquiador de muntanya al cim 

L'Aneto al centre de l'imatge

Tuc de Hornos ( 2396 mts.), a l'esquerra la glacera de l'Aneto.

dissabte, 18 de febrer del 2012

La Festa dels Tresmils



Avui 18 de Febrer del 2012 per fi hem pogut celebrar La Festa dels Tresmils. Quan el dia 30-9-2011 vaig poder acabar els 212 tresmils del Pirineu vaig decidir fer una Festa per agrair a tots els companys que durant aquest anys m'han acompanyat a pujar tots aquest cims.
Dels 212 tresmils, 95 els he pujat en solitàri pero els 117 restants els he pujat amb tots el companys.

Moltes gràcies a tots per venir i fins la propera.


Museu de Gavà, lloc on es va celebrar "La Festa"

Els companys durant la vetllada.

Durant la presentació de l'acte

Mes companys



 "Enllaç per veure l'audiovisual " Els 212 Tresmils del Pirineu "

dissabte, 11 de febrer del 2012

Pic de la Mina ( 2683 mts.)



L'arribada a l'aparcament de l'estació francesa de Porte i Puymorens es de aquelles que es recorda, temperatura exterior -12º, això li incrementes un vent de 30km / hora, sensació tèrmica de -19º.
La idea inicial es anar direcció al Pic de la Valleta ( 2793 mts.).
Surto de l'aparcament de La Vignole ( 1880 mts.) i començo a pujar per el lateral de la pista fins arribar a la part superior d'aquest primer remuntador.
En aquest punt deixo les instal·lacions de l'estació i giro a mà esquerra ( S ), passo al costat de la Bassa de l'Orri de la Vinyola i per el fons de la vall em vaig apropant a la base del Pic de la Valleta.
El vent que ha fet aquest darrers dies ha dipositat tota la neu de les arestes aquí, a la vall. Tinc que obrir la traça ja que fa dies que per aquest vessant no hi passa ningú.
Quan estic bastant a prop em dono conte que el corredor que vull pujar ( a la dreta del cim ) esta molt pelat i es veuen moltes pedres, per tant faig un canvi i començo a franquejar per sota el Pic de la Mina fins arribar al lloms de la via normal on tinc que posar ganivetes ja que el vent ha fet de les seves.
Arribo al coll ( 2640 mts.)  on deixo els esquis i amb els grampons ja que la neu està  molt dura segueixo la fàcil aresta final fins arribar al Pic de la Mina ( 2683 mts.), estic sòl al cim ja que fa bastant vent i el fred es molt i molt intens.
Baixo fins al coll, trec les pells i ganivetes i començo el descens, el primer tram la neu està dura però es deixa esquiar força bé, però quan arribo a la part superior de l'estació, ufff.
La neu a pistes està genial, es una neu molt seca i es una meravella baixar amb aquesta neu ( el que disfruti fent esquí de pista que no deixi passar l'oportunitat de esquiar aquest dies ) el fred segueix molt intens( a les 15h. la temperatura era de -10º ).


Horari: 3h 48 m.

Recorregut: 11,76 Km.

Desnivell; 905 mts.



Temperatura a l'exterior a l'aparcament de Porte Puymorent

D'esquerra a dreta, Pic de la Valleta, Punta de la Vinyola i Pic de la Mina.

Obrint traça amb la Coma d'en Garcia al fons de l'imatge

Pic de la Valleta amb la via del Gran Diedre al centre de l'imatge

Pic de la Valleta i Punta de la Vinyola

Tram de cresta final per arribar al Pic de la Mina

Pic de la Mina ( 2683 mts.)

Desde el cim del Pic de la Mina, visió sobre el Pic de la Valleta i Punta de la Vinyola.