diumenge, 25 de setembre del 2011

Entrenament pel Parc Natural del Garraf





Avui sortim amb la Teresa i volem fer el recorregut de la Marxa de 22 Km. Sortim direcció a la Sentiu per el camí que va paral-lel a la carretera, després de baixar al barranc, la pista ja es redreça seguint les torres elèctriques, creuem la carretera que porta a Castelldefels i a partir d'aquest punt ja es un puja i baixa constant, cota 185, 135, 198, 167, Turó del Fetjó 278, Pleta del Cèrvol 309, ( tot aquest tram no es massa apte per córrer ja que el camí està molt tupit per els matolls) arribem fins al Plà de les Basses ( 401 mts.) i seguim fins al Cim de La Morella ( 596 mts.) . Desde el cim seguim el sender que ens porta fins a La Clota i per el Purgatori, en aquest punt on la baixada es molt pronunciada m'he lesionat.
Primer m'he pensat que seria més greu ja que he notat molt de dolor al tendó exterior del genoll esquerra, he tingut que caminar uns kilómetres fins que s'acabat les fortes pendents i després per el tram plà he pogut seguir corrent fins arribar a casa.
Ara a descansar i a veure si tenim sort aquesta setmana que sembla que tindrem bon temps i puc acabar els tresmils amb l'ajuda del company Juan Carlos Vizcaíno.


Desnivell: 1000 mts.

Recorregut: 23,1 Km.

Horari:  Gavà- La Morella ( 1h, 56m.)   10,8 Km.  805 mts desnivell

              La Morella- Gavà ( 1h, 57m.)  12,3 Km.  195 mts. desnivell 






La Teresa al cim de la Morella ( 596 mts.) 

Montserrat vist desde el Parc Natural del Garraf

 La Teresa i jo al cim de la Morella

diumenge, 18 de setembre del 2011

Cap de setmana pel Massís del Garraf

Dissabte 17-09-2011



Sortim de Gavà amb l'Irene i seguim el camí direcció a La Sentiu, abans d'arribar a Can Llonc girem a mà esquerra i després de passar per la riera pugem per la forta pujada fins creuar la carretera que porta a Castelldefels.
Passem pel Turó d'en Vinader ( 185 mts.) i això es un puja i baixa, Turó del Fanxo ( 288 mts.), Turó del Peu de Sta. Maria.
Baixem uns metres fins a la Pleta del Cervol i franquegem la pedrera per la part superior, deixem el Plà de les Basses ( 403 mts.) i arribem a Campgras on agafem un tram de carretera , Pla de Querol .
El dia es molt calorós i estem desitjant arribar al Centre d'Interpretació a La Pleta per comprar aigua, tenia que estar obert però la nostra sorpresa es que esta tancat, per tant fins a Garraf ,sense aigua.
La baixada com sempre llarga fins a Garraf on ens banyem una bona estona al mar.



Desnivell: 680 mts.


Recorregut: 18,47 Km.


Horari: 5h.30m. 



Turó de Santa María ( 308 mts.)
 Pleta del Cérvol ( 308 mts.)
  Plà de Les Basses ( 403 mts.)
 Garraf
 Al costat del Mar ( final de l'excursió) 


Diumenge 18-09-2011



Avui tocar correr amb la Teresa, a veure si a primers de Novembre podem correr la Marxa de Garraf.
Passem per la masia Can Feral i a la cruïlla de Can Bori a l'esquerra fins arribar al Parc de Gavà al costat mateix de la carretera de Gavà a Begues.
Una forta baixada ens deixa a Can Amat i tornem a pujar direcció a les antigues mines fins creuar la carretera a la recta abans de Brugues.
Baixada per Can Espinós fins a La Sentiu i cap a casa, dura sortida després del dia d'ahir.



Desnivell: 510 mts.

Recorregut: 17,1 Km.

Horari: 2h,15m.


Castell de l'Eramprunya
 Ermita a Can Amat
 Arribant a Gavà per La Sentiu

diumenge, 11 de setembre del 2011

Cresta de Cabrioles-Lezat ( em queden 2 tresmils)







Dissabte 10-9-2011

Falten pocs minuts per les 5 de la matinada i parem el cotxe a la carretera al costat de l'entrada de la Vall de Remuñe ( 1795 mts.).
Remuntem la Vall amb la mes absoluta foscor, poques paraules entre nosaltres , es nota que el dia serà llarg i amb una gran concentració desde primera hora de la matinada.
Passem per l'Ibonet de Remuñe ( 2220 mts.), quan el riu s'encaixona de forma pronunciada ( 2350 mts.) creuem de banda i per el marge esquerra continuem fins al final del barranc.
En aquest punt girem a mà esquerra i per fortes pendents arribem al Portal de Remuñe ( 2831 mts.), baixem uns metres fins arribar quasi al Ibon de Literola i seguint una petita traça amb un últim tram de forta pendent i descomposta canal arribem al Coll Inferior de Literola ( 2983 mts.).
Agafem una de les primeres canals amb bona roca però molt dreta que ja ens obligua a fer servir les mans per progressar i així arribem al primer tresmil del dia Cabrioles Occ. ( 3106 mts.).
Agafem la cresta en sentit descendent fins uns 20 mts. per sobre de la Brecha Mamy on trobem un rapel instalat d'un gran bloc amb un mallo.
Desde la Brecha una escalada fàcil de 10 metres amb molt bona roca ens deixa a la Punta Mamy ( 3048 mts.).
Comencem una baixada força aèria fins arribar a un pitó , on hi ha instal·lat un rapel de 20 mts. , després de recollir les cordes, pugem sense cap dificultat a la Punta Lacq ( 3010 mts.) i tercer tresmil del dia.
Continuem desgrimpant sempre per roca molt bona fins arribar a un tercer rapel de 12 mts. que ens deixarà a la Brecha Lacq.
La cresta segueix amb la mateixa tònica, bona roca i dificultat moderada, fins que arribem a un gran gendarme que ens barra el pas, el franquegem per la dreta ( vessant de Lis) fins muntar reunió al peu del gendarme blanc.
Aquí es nota l'entrenament escalant de la Carme i passa la tirada del Gendarme Blanc ( IV-) amb gran elegància i molta finura ( felicitats Carme).
Continuem amb dos llargs de 50 mts. ( III+ ) fins arribar a la 1ª Agulla de Lezat ( 3023 mts.).
Des d'aquest punt dues tirades més , l'última amb passos de III i ens deixa al cim del 5º tresmil del dia 2ª Agulla de Lezat ( 3037 mts.).
Continuem pel mateix fil de la cresta en sentit descendent fins arribar a una altre brecha, desgrimpem una vertical xemeneia per el vessant de Literola, quan portem uns 20 mts. sortim cap a la dreta i fem una diagonal a mà esquerra amb roca bastant descomposta ( II+).
Una última tirada ja amb roca bona i després de passar un diedre ( III+) fem la 3ª Agulla de Lezat ( 3058 mts.).
Aquí el tram que continua no esta clar i baixem uns metres per el vessant de Literola i remuntem una canal amb roca i herba fins a la 4ª Agulla de Lezat ( 3069 mts.).
En aquest punt ja trobem fites que en pocs minuts ens deixen al 8º tresmil del dia Pic de Lezat ( 3107 mts.).
Després d'unes fotos ràpides al cim, ja que es bastant tard ( 18h. 35 m.), iniciem la delicada baixada, tenim que retrocedir les nostres passes fins trobar una canal molt marcada amb fites que ens portarà al començament de la pared ( 2950 mts.)
Seguim les fites fins trobar el sender que baixa del Coll Inferior de Literola i en pocs minuts arribem al Refugi del Portilló ( 2570 mts.), quan dijous vaig fer la reserva el guarda ja ens va dir que si arribavem més tard de les 19h. no podríem sopar, dons efectivament son les 20h 18m. i "ja hem sopat".
Acabem la Carme i jo menjant una barreta amb isostar i a descansar del dia tant intens.
 Horari: 15h.12m.


Desnivell: 1915 mts



 La Forca de Remuñe ( 2946 mts.) a les fosques i ja portem dues hores de pateig
 Dues ombres abans d'un gran dia al Pirineu. ( portal de remuñe )
 Coll de Literola, Cabrioles Occ., Cabrioles Ori.( 3116 mts.)
 Des del Portal de Remuñe ( 2831 mts.) a l'esquerra el Perdiguero ( 3222 mts.)
 Coll  Inferior de Literola ( 2983 mts.)
 La Carme arribant al Coll de Literola amb el Llac de Literola a sota
 Des del Coll de Literola ( 2983 mts,) visió cap a França
 Primers metres amb el Llac del Portilló com a protagonista
 La Carme grimpant direcció al Cabrioles Occ. ( 3106 mts.)
 Punta Mamy ( 3048 mts.) segon tresmil del dia.
Desde la Punta Mamy ( 3048 mts.),el primer tram recorregut de cresta
 La mateixa cordada sense el zomm, uff. que lluny que està el Pic de Lezat
 Venim desde el punt més alt , Cabrioles Occ. ( 3106 mts.)
 Al peu del famós Gendarme Blanc
 La Carme escalant la 1ª Agulla de Lezat III+
 Tram de l'aresta recorregut fins al moment
 Desde el cim de la 1ª Agulla , al fons 2ª i 3ª Agulla de Lezat
 Reunió prop de la 3ª Agulla de Lezat, darrera, tram recorrugut desde el cim de la 2ªAgulla de Lezat ( 3037 mts.)

 Pic de Lezat ( 3107 mts.)
 Cresta desde el Cabrioles fins a la 1ª Agulla de Lezat ( 3023 mts.)
 Refugi del Portillon ( 2570 mts.)


http://youtu.be/40-ol8q2wLw ( Video Cresta de Lezat)

Diumenge 11-9-2011



A les 6 del matí ja estem esmorzant, després de no haver sopat ahir nit i en tot el dia menjar dues barretes i dos gels de carbohidrats no es que tinguem massa gana.
Encara amb les llums del frontal abandonem el refugi i seguim el camí fins arribar al Coll Inferior de Literola, l'ultim tram el passem per la part esquerra sota el Cabrioles.
Desde el Coll baixem al Ibon de Literola i remuntem fins el Portal de Remuñe i entre blocs primer i petit sender després arribem al cotxe just a la part superior del Hospital de Benasque.




Horari: 5h. 25m.


Desnivell: 565 mts.




Pic du Portillon i Cresta del Seil de la Baque
 Lac du Portillon ( 2570 mts.)
 Part de la Cresta de Lezat pujant cap al Coll Inferior de Literola
 Spijoules, Gourdon, Jean Arlaud i Seil de la Baque.
 Isard prop del Collado Inferior de Literola ( 2983 mts.)