dissabte, 22 de gener de 2011

Pic de la Fossa de Gegant ( 2805 mts.), Pic de Noucreus ( 2799 mts.) i quasi Pic del Racó Gros ( 2783 mts.)



Sortim de Núria ( 1960 mts.), la Teresa, el Xavi i Jo. El termòmetre senyala -12ºC i amb el vent que fa , la temperatura de sensació es de -19ºC.
Només sortir ja ens tenim que posar els grampons i ja no ens els treure'm fins que tornem a arribar a Núria. Pugem per el Torrent del Noufonts, tot esta completament gelat, i amb el vent que es torna a incrementar arribem al Coll de Noufonts ( 2652 mts.). En aquest punt baixem uns metres direcció al Pas del Porc però la pujada per aquesta vall no es veu amb bones condicions i decidim remuntar fins un coll i baixar per la carena que baixa de la Fossa del Gegant i Noucreus. Arribem al Pas del Porc ( 2565 mts.) i en aquest punt ens posem l'arnes i comencem la pujada per l'aresta direcció al Racó Gros. La neu no esta en bones condicions i la roca esta tota empolsada per una neu que no ha transformat i que no es deixa escalar. Seguim uns metres més i aproximadament a uns 100 metres del cim la Teresa i Jo decidim girar cua. El Xavi segueix i molt a prop del cim també decideix girar, al canviar de vessant ( estàvem pujant per el Nord ) tota l'ultima rampa de neu fins al cim esta molt estovada per el sol i decideix no arriscar.
Tots tres iniciem la baixada amb molta cura ja que no val a badar, al arribar al Pas de Porc traiem l'arnes i comencem la pujada cap al Pic de la Fossa de Gegant ( 2805 mts.) que es caracteritza per tenir un immens piolet al cim. Desde aquest cim, en un moment estem al Pic de Noucreus ( 2799 mts.).
Baixem pel Torrent del Noucreus per arribar a Núria a les 17h,20 i agafar el cremallera que ens deixara a Queralbs una estona més tard.


Desnivell: 1360 mts.

Recorregut: 14,25 Km.

Horari: 7h. 48m.





Dia fred, per començar -12ºc



La Teresa i el Xavi , darrera el coll de Noufonts



Desde la vall del Noufonts, al fons el Puigmal



El Xavi i Jo sota el coll de Noufonts



Baixant cap al Pas de Porc



Al peu del Racó Gros



Tram de l'aresta on girem cua



Tram central de l'aresta



Desde l'aresta del Racó Gros



Pic de l'Infern i Bastiments






Punt màxim a l'aresta del Racó Gros






Pic de la Fossa del Gegant ( 2805 mts.)



Pic de Noucreus ( 2799 mts.)



Pic del Racó Gros ( 2783 mts.) vist desde el Noucreus

dissabte, 15 de gener de 2011

Pic de Balandrau ( 2584 mts.) per Queralbs



Pujant per la carretera de Ribes de Freser cap a Queralbs, 1 Km. abans d'arribar a l'aparcament del cremallera hi ha a mà dreta l'alberg La Farga, agafem un camí que ens deixa al Pont de Daió ( 1180 mts.) al costat de la Central de Daió de Baix, on deixem el cotxe.
Passem per el Salt del Grill i continuem el camí fins que creuem per un pont de fusta el riu Freser. A partir d'aquest punt el camí ja es molt més dret i ens trobem en que els torrents que baixan del Balandrau estan completament glaçats, això ens fa retardar molt ja que tenim que parar a posar i treure grampons unes 4 vegades.
Quan ens situem a la perpendicular del refugi de Coma de Vaca però uns metres per sobre agafem la Coma del Martinell i amb una neu dura que ens permet gaudir de la pujada arribem al Coll dels Tres Pics ( 2395 mts.), seguim a mà dreta per el llom i després de passar el cim de Tres Pics ( 2527 mts.) baixem a un petit coll i remuntem sense cap problema fins al Pic de Balandrau ( 2584 mts.).
La baixada la fem directa, desde el cim baixem fins al petit coll ( 2496 mts.) i aquí agafem el Torrent de Bogadé, fins a situar-nos sobre el refugi i per terreny conegut fins al cotxe on arribem amb els frontals ja que es negre nit.


Desnivell: 1470 mts.

Horari: 8h. 58m.





Palanca de les Ribes ( 1396 mts.)



Torrent glaçat a la cara Nord-Oest del Balandrau






Pujant per la Coma del Martinell



A l'esquerra el cim del Tres Pics i a la dreta el Balandrau



Pic de Balandrau ( 2584 mts.)



El refugi amb el torrent de Coma de Vaca



Refugi de Coma de Vaca ( 1995 mts.)






La Teresa creuant un torrent completament glaçat



Equipada amb grampons i piolet






Ultimes llums del dia al cim del Balandrau

dimarts, 4 de gener de 2011

Reis al massís del Queyras 3ª part

Dimarts 4-01-2011---------------------Pic de Gilly ( 2467 mts.)


Aquest matí a l'hora d'esmorzar el Xavi m'ha comentat que no es trobava del tot bé i que no m'acompanyaria, ell pujaria una mica més tard i a un ritme més tranquil i quan estigues cansat donaria la volta.
Decideixo anar a un cim fàcil i curt ja que avui tenim que baixar a dormir a Barcelona ja que demà a les 7h. del matí tinc que estar a l'aeroport ja que marxo amb l'Irene uns dies a Bruseles i Brujes.
Deixem el cotxe un parell de curves abans d'arribar al poble de Le Roux ( 1735 mts.). Primer per el mig del bosc i després agafant una pista, pujo per un recorregut amb força inclinació.
Arribo al final de l'estació d'esqui i en pocs minuts estic al Pic de Gilly ( 2467 mts.).
Baixada tranquila fins el cotxe on ja m'espera el Xavi i tots dos fem el viatge de tornada a Barcelona molt contents per els dies viscuts al Massís del Queyras.


Desnivell: 830 mts.

Horari:2h 42m.

Recorregut: 7,28 Km.





L'ajuntament d' Aiguille



Le Roux ( 1735 mts.)



Poble de Le Roux



A prop del cim



Pic de Gilly ( 2467 mts.)



Pic de l'Epyole



El temps comença a canviar al Queyras



Petita capella amb el nostre cotxe a l'esquerra

dilluns, 3 de gener de 2011

Reis al Massís del Queyras 2ª part

Dilluns 03-01-2011------------------------- Tête de Longet ( 3146 mts.)


Quan sortim al matí de la Gite el termòmetre marca -15º.Desde el poble on estem dormim( Ville-Vieille ) agafem la carretera fins a St-Veran ( 2020 mts.) que presumeix de ser el poble més alt de França.
Sortim de l'aparcament i baixem fins al Pont Vieux ( 1953 mts.) on posem pells i durant 2 Km. seguim una pista d'esqui de fons.
Agafem el torrent de Longet i amb una traça molt marcada anem superant els diferents trams fins que arribem al Col de la Cula ( 3085 mts.). Deixem els esquis , amb grampons i piolet continuem per l'aresta de neu fins arribar a la Tête de Longet ( 3146 mts.)
Després de les fotos al cim iniciem la baixada amb compte ja que no val a badar.
Al coll posem esquis i iniciem la baixada amb una neu pols sensacional, d'aquelles per recordar.
Arribem a la pista d'esqui de fons i continuem fins arribar al cotxe.


Desnivell: 1300 mts.

Horari:6h.32 m.

Recorregut: 15,21 Km.




St-Veran ( 2020 mts.) El poble més alt de França



Per la pista d'esqui de fons


Iniciant el torrent de Longet


Pujant a la Tête amb St-Veran al fons


Traça molt marcada


Al fons la Tête de Longet








Arribant al coll de la Cula ( 3085 mts.)


Pujant per l'aresta amb grampons i piolet


El Xavi al cim.




Cornises perilloses sota el cim


Tête de Longet ( 3146 mts.)


El Xavi amb estil i elegància


St-Veran