dissabte, 20 de març del 2010

Collbato-Sant Jeroni

Itinerari de pujada ( lila) i de baixada ( taronja)




Sortim la Teresa i jo de l'aparcament (420 mts.) al costat de la Vinya Nova ( Collbato), seguim el Camí del Clot de la Mònica aquest tram es força dret i es guanya desnivell molt fàcilment.
Arribem al Coll dels Pollegons ( 910 mts.) i sense cap problema a la cruïlla del Camí Nou de Sant Jeroni ( 1020 mts.).A partir d'aquest punt i per un camí molt ample ens trobem amb la Capella de Sant Jeroni, girem a l'esquerra ( O) i per un tram final d'escales molt dretes arribem al cim més alt de Montserrat ( 1236 mts.), Sant Jeroni.
Baixem i ens apropem al Mirador Del Moro, antiga estació de l' Aeri de Sant Jeroni ( telefèric construït als anys 30 i que va funcionar fins al 1987.)
Tornem per el mateix camí de pujada però quan arribem a la cruïlla de pujada continuem fins a l'estació superior del Funicular de Sant Joan (1005 mts.) agafem la desviació al Pla de Sant Miquel a mà dreta( S) i per el Camí Vell de Collbato fins arribar al cotxe.





Desnivell: 1000 mts.
Recorregut: 15 Km. aprox.
Horari: Collbato-Sant Jeroni 1h 55m




Estreno de les noves botes de la Teresa

Cavall Bernat ( 1099 mts.)

Cim de Sant Jeroni ( 1236 mts.)

Zona de Ecos

Aeri de Sant Jeroni ( any 76)
Als anys 50
Monestir de Montserrat desde el camí nou de sant Jeroni

La Prenyada

dissabte, 13 de març del 2010

Collbato-Montserrat


Al arribar al poble de Collbató seguim la pista que porta a La Vinya Nova, uns 300 mts després de deixar l'asfalt hi ha una desviació a mà dreta que posa Camí Vell de Collbató, aparquem el cotxe uns metres més endavant.
Sortim de l'aparcament ( 410 mts.) i per un camí molt ben marcat i amb una constant pujada passem per La Senyera, quan el camí gira cap a nord la quantitat de neu que queda de la nevada de dilluns es considerable, arribem al Pla de Sant Miquel ( 850 mts.) on es creuen els camins que van cap al Monestir o cap a Sant Joan.
Nosaltres avui baixem cap al monestir on veiem el nou òrgan que funcionara a partir de la setmana vinent, comprem una mica de mató i retorn cap el cotxe.


Desnivell: 705 mts.

Horari: 4h. 46 m.









dissabte, 6 de març del 2010

Travessa circular a la Morella ( 594 mts.)


Primera sortida després de l'operació. Anem a fer el recorregut petit de la Marxa del Garraf.
Sortim de Gavà i creuem la rotonda del nou parc de bombers, agafem el camí del lateral, paral.lel a la carretera de la Sentiu.Davant de la masia de Can Llonc creuem la riera dels canyars i seguim les torres elèctriques amb direcció O , fins que creuem la carretera que va a Castelldefels , aquí per un camí amb forta pendent arribem al Turó del Vinader ( 193 mts.), a partir d' aquest punt seguim per la mateixa carena amb un puja i baixa en el qual fem el Turó del Fanxó ( 288 mts.). Turó del Peu de Santa Maria. Baixem fins a la Pleta del Cérvol 308 mts.) girem al N ( dreta) fins passar el Pla de Les Basses ( 382 mts.). Al fons ja es veu el cim de la Morella ( 594 mts.) al qual arribem una estona mes tard després de passar per el costat de l' abocador del Garraf.
Al cim mengem una mica i ràpidament ja que fa bastant vent, baixem fins a La Clota i passant per el Camp de Tir , baixem per el sempre dur " Purgatori", seguim cap a La Sentiu i al arribar a Can Llonc per el mateix camí fins a casa.


Desnivell: 910 mts.
Recorregut: 21 Km. 200 mts.




De esqu a dreta: Les Agulles, La Desfeta i el Castell de L' Eramprunya
Costa litoral
A la dreta el cim de La Morella
Creu al cim construida a finals del 2009 per Garcia Faura
Cim de La Morella ( 594 mts.)