dijous, 20 d’agost del 2009

Ecuador Quarta part



20-08-2009

Hem sortit de Quito a les 9:30 h. i hem arribat a la illa de Bartra (Galápagos) a les 11:30 h. hora local, aquí son 8 hores menys que a Barna.





Després de pasar per la zona de desinfecció, no fos cas que els hi portesim algún microbi..., recollim l'equipatge i marxem en direcció a l'illa Santa Cruz. Busquem un hotel a Puerto Ayora i passem la tarda donant una volta pel poble, veiem llops marins al mateix port.





21-08-2009

Avui al matí hem anat a visitar la fundació Charles Darwin i hem vist les tortugues gegants de Galàpagos





i les Iguanes marines. La veritat es que impresiona veure unes tortugues tant i tan grans, pots apropar-te molt a elles.




A la tarda anem a fer una excursió en barca per la costa, hem vist lleons marins i tortugues marines




i hem fet snorkell, l'aigua està fresqueta en aquesta època, però al llloc on ens han portat estaba força bona i molt trànquila.



Llagostes recien pescades.


22-08-2009

L'excursió ha estat de tot el dia, hem marxat a les 8 h en un iot amb 600cv de potencia, hem anat primer a la Illa



Santa Maria o Floreana, el viatge ha sigut mogudet, la mar en aquesta época està força moguda, primer hem anat a visitar la part alta de l'illa i hem vist un altre cop tortugues, impresionant com es mouen entre les pedres i com per pondra els ous han de baixar fins a la platge que es troba a 20 km. de distancia, també vam veure les restes de les primeres construccions a l'illa, de quan van arribar els Wittmers. També vam visitar l'únic lloc on hi ha aigua dolça anomenat El Asilo de la Paz.
Vam dinar a l'illa i de tornada vam anar fins a la Corona del Diablo,un lloc a on varem veure pinguins.Després ens hem banyat amb llops marins, el lloc era meravellos.



Hem arribat a port a les 17 30h. I per sopar hem menjat llagosta en un restaurant de Puerto Ayora.





23-08-2009

Fins a les 14h. no surt el barco cap a l'illa de Isabela per tant hem aprofitat el matí per anar a visitar Los Gemelos que son dos craters que hi han cap al centre d'illa i després el tunel de lava.
Es una cova amb bastant fang i que no es res de l'altre món.
A les 14h sortim cap a Isabela,el viatge com sempre amb el mar molt i molt mogut,hi han unes quantes persones que s'han marejat.El trajecte dura unes 2'5 h. hi anem 19 persones de les quals només 6 som estranjers.
A la tarda visitem una reserva de flamingos (només n'hi han dos ) i fem amistat amb una parella de Navarros.


24-08-2009

Avui al matí l'hem dedicat a descansar a la platja. A primera hora hem fet snorkell a la concha de perlas, hem dinat a la platja i a les 15h. hem marxat amb una barqueta a l'illa tortuga.
Aqui hem fet snorkell amb uns quants taurons petits, tortugues marines, lleons marins i fins i tot amb un pinguii, ha estat una experiencia impresionant.
Demà a les 5 30h. del matí tenim que estar al port que tornem cap a Guayaquil a on estarem un dia visitant la ciutat



divendres, 14 d’agost del 2009

Ecuador Tercera part

14-08-2009

Aquest matí hem estat comprant les 4 coses que ens fan falta i a les 12h. marxem el Jaime, el Rafa i jo cap el Chimborazo( 6320 mts.) cim més alt d'Ecuador.


Chimborazo (6320 mts.) desde Riobamba.



L'Irene veient que la ciutat de Riobamba es molt tranquila i que al hostel ens tracten molt bé, decideix esperar-nos a que arribem ja que ens han comentat que al refugi Whymper no hi ha guarda.
Primer una carretera asfaltada i després una pista amb molt bones condicions ens deixen fins al refugi Carrel (4790 mts.) pagant abans els 10$ per l' entrada al Parc Nacional.
La pujada fins al refugi Whymper la fem sense problemes ja que l'aclimatació ja es comença a notar.


Chimborazo desde el refugi Whymper (5000 mts.)



Aquest refugi tot i no tenir guarda està millor que el José Rivas i la llar de foc funciona perfectament.
La tarda pasa igual que al Cotopaxi, beure força liquid i sopar a les 16h, ja que ens volem llevar cap a les 22:30h.


15-08-2009

Quan sona el despertador a les 22:30h., el Rafa ens comenta que no es troba bé i no ens acompanyarà. Pendres el cafè amb llet i les galetes aquestes hores de la nit es una experiència que no s'oblida.
Finalment a les 23:35h. sortim del refu. La nit es totalment diferent a la del Cotopaxi ja que practicament no fa vent i no hi han masses núvols.
La pujada la fem per la via "del Castillo", no es l'original del Whimper ja que aquesta última puja per la dreta de la pared i nosaltres pujem totalment a l'esquerra.
Al arribar a la cota 5200mts. entrem en un caos de pedres, gel i terra que tenim que passar com millor podem. Arribem al coll sota la torre del Castillo (5430 mts.) i per una esmolada aresta entrem al glaciar que per una dura pujada( 45º) mantinguts ens porten al final de l'aresta a on arribem a les 5h. del matí.
Aqui fa molt de fred i ens abriguem amb tota la roba que tenim, i just a les 6h. del matí arribem a la primera de les dues puntes.
Cima Ventimiglia (6280 mts.) han sigut 6h.30m. desde el refugi, l'ultima hora ha sigut molt dura per culpa del fred.
Aqui el Jaime i jo ens desencordem per anar a la punta principal , a la que arribo 45m. més tard, el Jaime encara trigara 20 m. en arribar, Cima Whymper ( 6320 mts.)





Cim del Chimborazo (6320 mts.)


Avui si que podem disfutar del cim ja que el dia es esplèndit, despres d'uns 40 m. al cim comencem la baixada amb molt de compte i a les 10:33 h. arribem al refugi a on ràpidament
recollim el sac i les coses que habiem deixat i baixem fins al refugi Carrel on ens espera el transport per tornar a Riobamba.
A les 13h. arribem al hostel on l'Irene ja ens espera, una dutxa ràpida i anem plegats a dinar per celebrar el tercer cim a Ecuador.
Per dinar llagostins excel-lents, pescats al Pacífic. La tarda l'acabem netejant tot el material de muntanya, ja que per aquesta sortida ja ni ha prou.
Ara a pensar en Baños, Galápagos, etc.


16-08-2009

Aquest matí hem agafat un bus que ens ha portat desde Riobamba fins a Baños.


Carrer peatonal a Baños


Aquesta població esta situada l'Orient es a dir direcció a la selva. A una alçada de 1800 mts. esta rodejada de cims molts verds i banys termals





Baños es un dels principals destins turistics dels ecuatorians, nosaltres ens allotjem al Sangay-Spa hotel. L`hotel te dues piscines, sauna, jacuzzi, etc,
Hem arribat sobre les 13h. i despres de deixar les coses a l'hotel, hem dinat al restaurant Quilombo, a on l'excentric propietari ha fet un menjar excel-lent.
La tarda ha estat tranquila ja que demà ens espera un dia dur: recorrer les cascades amb un jeep
que hem llogat avui, a les 17 h. tenim massatge ,etc.


Preparant la melaza ( dolç semblant a un caramel)



17-08-2009

Hem sortit amb el jeep direcció a Rio Verde una petita població a mig cami entre Baños i Puyo.
Es una carretera estreta que et permet veure les cascades, s' ha de dir que per nosaltres no ens
ha semblat gran cosa però a ells els hi agrada molt.
Hi han diferents cascades com el Manto de la Novia, el Paillon del Diablo, Machay, etc.





Després agafem una pista que surt de Baños en direcció al puente de San Francisco, desde el cim
es pot veure el volcà Tungurahua que en aquest moment encara està en actiu.
El jeep que vam llogar era una autèntica xatarra, com es normal arribant al cim va deixar de funcionar i amb l'ajut d'uns camperols que passaven per allà ens van ajudar a donar-li la volta i a engegar-lo en baixada, però just a l'entrada del poble es va parar definitivament i ja no va haber forma d'engegar-lo així que vam anar a tornar les claus i que ells l'anesin a buscar.
A les 17 h. teniem hora per fer-nos un massatge que després de totes aquestes paripecies ja ens va anar força be.
Encara que sembli mentida al vespre vam anar a sopar a un restaurant suïs, la veritat que es fa extrany menjar coses tipiques de Suissa, com un Rösti, en un lloc com Baños, però va valdre molt i molt la pena.

18-08-2009

A les 10:45 h. hem agafat el bus direcció Quito, 176 km. en 4h 30 min, no està malament, oi?
Vam arribar a Quito a la terminal de busos que està a les afores de la ciutat i desde la terminal al centre un trole, 45 min. més.
Tornem al mateix hotel on haviem estat els primers dies, La Cartuja, i ens reben amb molta cordialitat, ens han resevat una habitació inmensa, cosa que els hi agraim.
La tarda la vam passar mirant a varies agencies els viatges que hi havien per les Galàpagos ja que volem marxar entre dijous o divendres. Hi han diferents opcions i encara no sabem quina escollir, ja que totes son organitzades al minut i s'ens fa una mica dificil escollir.
Després a sopar, a La Boca del Lobo un lloc molt recomenable per sopar, un local diferent amb una carta molt extensa.



Restaurant La Boca Del Lobo ( Quito)






19-08-2009

Com ja vam comentar ahir s'ens feia molt dificil escollir alguna de les opcions que ens oferien per anar a Galapagos i al final ja ens hem decidit, anem pel nostre conte, hem comprat el bitllet d'avió fins a Galapagos i allà ja ens buscarem la vida per visitar es llocs més interesants i mourens entre les illes.
Marxem demà dijous i estarem fins dimarts.

dimarts, 11 d’agost del 2009

Ecuador Segona part

11-08-2009

A les 7h. del matí sortim direcció al refugi José Rivas per escalar el Cotopaxi (5897 mts.).
Hem conegut a Quito a Bolivar, un amable ecuatorià que avui te que recollir a uns americans i per no fer el viatge sól i a part guanyar-se uns dolars (40$ ) , ens deixara al parking que hi ha als peus del Cotopaxi.
Al sortir de Quito agafem la Panamericàna fins arribar al poble de Machachi, 35 km. al sud de Quito,en aquest poble està la planta embotelladora d'aigua mineral Güitig.
Per pujar seguirem la ruta Nord més coneguda com "Control Norte",son 21 km. que amb el 4x4 ens fan molt ràpidament.Després de passar la entrada al parc nacional (10 $) i per un terreny bastant desèrtic arribem al pàrking (4595 mts.) sota el refugi.



El " Aparcadero" (4595 mts. )



Ens despedim de Bolivar i amb un vent força emprenyador comencem la pujada cap el refugi.
Després d'una hora pujant per una tartera amb pedra molt fina (un pas endavant,dos enrere) arribem al refugi JoseRivas (4800 mts.)



Al fons Refugi José Rivas (4800 mts.)


La primera sensació només entrar es que això no es Suissa ni Austria ja que el refugi deixa molt que desitjar.
Un cop ens hem ubicat al dormitori (força vent a l'interior) comencem a ingerir liquids per ajudar en el procés d' aclimatació.
De moment tant l'Irene com jo ens trobem bé tot i que només fa 5 dies que varem arribar a Quito.
Passem la tarda parlant amb dos amics vascos ( Jaime i Rafael) amb els quals acabare fent els cims d'aquesta expedició.
A les 16h. comencem a preparar el sopar ja que a la una de la matinada ens volem despertar.
Sopem uns consomes i un liofilitzat de pure amb una mica de pernil i a les 18h. ja estem estirats a dins del sac intentant dormir una mica.
S'ha de dir que el dia no ha estat massa esplendit ja que ha fet molt vent i ha esta nevant a estones.
Amb aquest soroll del vent ens quedem dormits desitjant que d'aqui a unes hores canvii el temps.



12-08-2009

Son les 12h. de la nit, la gent ja comença a fer soroll, avui intentarem el cim unes quantes persones: un grup de 5 francesos amb dos guies, una alemanya amb un guia, una parella espanyola també amb un guia i, els dos vascos i jo que som els unics que anem sense guia.
Som els últims a sortir del refu ja que esta nevant lleument i fa molt vent.
Finalment a la 1h 45m. sortim .La primera part es una tartera de pedra fina i molt vermella el camí es molt dret i fa bastant fred.
Al arribar a la cota 5120 mts calcem grampons i piolet, ens encordem ja que el glaciar es veu molt obert i seguim pujant.
Cada cop el mal temps es fa més intens i el fred es notable. Tinc que parar a posar-me el Primaloft i les manoples de plomes. La gent comença a girar cua. Primer dos francesos, després els tres restants i mentrestant avancem a la parella de Madrid que habien sortit 1h. abans que nosaltres.






Les traces estan molt marcades i anem pujant a un bon ritme tot i el mal temps. La pujada es bastant dreta amb resalts de 50º.Aproximadement a les 6h del matí el vent afluixa una mica i ens permet gaudir de la sortida del sol.Quan arribem a la cota 5715 mts, ens trobem un resalt amb gel de gran qualitat, montem reunió i escalo aquesta tirada de 30 mts màxim 65º.


Resalt de 65º amb gel excel-lent



Després de repossar a la part superior, aseguro els meus dos companys i sense cap dificultat més però amb molta alegria arribem al cim del Cotopaxi (5897 mts.) el segon cim més alt d'Ecuador.



Cotopaxi (5897 mts.)




No podem gaudir del cim ja que s'ha tornat a tapar i el vent es molt fort.
Estem totalment coberts per una capa de gel enganxada a la jaqueta, pantalons, motxila etc.
No ens entretenim més i baixem del cim ràpidament. L'amic Jaime ens asegura la tirada de gel i ell amb una gran classe es desgrimpa tota la tirada.
Finalment ens retrobem amb l'Irene al refugi a les 10h 35m. Menjem i bebem una mica al refugi, arreglem les motxilles per baixar cap a baix i a les 12h.35m. arribem el pàrking. Aqui tindrem que buscar-nos la vida ja que no tenim transport per baixar al poble més proper. Després d'esperar una hora, arriba un 4x4 amb una noia de Madrid que venen a visitar al refugi. Al final tanquem tracta amb el propietari del cotxe i per 30$ ens baixara fins a Latacunga un poble a 30 km. del nostre punt actual. Però hi ha un petit problema ells tenen que pujar al refugi primer, això es Sudamèrica i ens deixen estar a dins el cotxe fins que arribin (a l'exterior fa molt vent i està nevant a estones).
Finalment a les 17h. 30m. arribem a Latacunga un poble molt xulo i capital del districte de Cotopaxi.
Demà hi ha mercat al poble, un dels mercats més importants al qual ve gent de tots els voltans, per tant no trobem lloc per dormir als hotels més normals, acabem dormint a un "cuchitril".


13-08-2009

Després d'un gran esmorzar a la cafeteria de l'hotel Rodelu, recollim trastos i agafem el bus cap a Riobamba, el trajecta es amimat i durant les dues hores passa tot tipùs de gent venen desde menjar fins a pomades per tot tipus de malalties.
Riobamba es una ciutat antiga i tradicional amb amplies avingudes i imponents edificis de pedra dels s.XVIII i XIX.


Chimborazo desde l' estació de tren a Riobamba


Ens allotgem a un encantador hotelet, les habitacions del cual están al voltant del jardi de la casa dels propietaris, una gent super amable, hotel Oasis, 10$ per persona, i la veritat que fa bona referencia al nom.
Ràpidament anem a comprar els bitllets per fer el trajecte en tren a "La Nariz del Diablo" però per decepció nostra no hi han per a cap de les tres properes sortides, ni divendres ni diumenge ni dimecres.
Ens tornem a trobar amb el Jaime i el Rafael i comencem a preparar l'ascenció al Chimborazo, 6310 mts.

dijous, 6 d’agost del 2009

Ecuador- Primera part


6-08-2009

Sortim de l'aeroport d'El Prat a les 7:45 am i arribem a Quito a les 9:15 pm hora local, les 4:15 am hora de Barcelona, despres de passar per Madrid i Miami amb el que comporta passar per un aeroport yanqui, control d'inmigració per aquí control d'equipatge per alla. Quito està a 2800 mts. d'alçada i els nostres cossos ho noten una mica.


Quito (2800 mts.) desde l'aire




7-08-2009

Avui dedicarem tot el dia a visitar el "casco antiguo", Plaza Grande, Palacio del Gobierno, La Catedral, la Iglesia de la Merced, Teatro Sucre, Plaza San Francisco amb el seu monastir i el Mercado Central amb els seus "comedores populares" on sembla que ningú menja a casa, tots ho fan al mercat o als llocs que pots trobar pels carrers de la ciutat.
Despres de dinar en un encantador pati interior al costat de la Plaza Mayor, anem a visitar "El Panecillo" un turonet situat al sud del "casco antiguo" que està coronat per la estatua de la Virgen de Quito. Des d'aquí tenim una magnifica vista de tota la ciutat de Quito i al fons ja podem veure els volcans nevats de la zona del Cotopaxi.



Cotopaxi (5987 mts.) desde Quito



Esglesia i Plaça de San Francisco




8-08-2009

El dia el dediquem a visitar "la ciudad nueva" , el parque de La Alameda y El Ejido, el carrer principal que creua de nord a sud la "la ciudad nueva" es Av. Amazonas, on estan els hotels més luxosos, bancs i restaurants.
La zona de Mariscal Sucre, on estan tots els serveis turistics i locals d'esbarjo.






9-08-2009

L'atracció més famosa de Quito es el recent "TeleferiQo" que va de la ciutat de Quito fins a 4050 mts. d'altura. El lloc on està emplaçada la sortida del "teleferiQo" es un complex lúdic en el que hi han sales de jocs, atraccions per totes les edats, circuit de karts, etc......
Aquí comença la nostra aclimatació, el telefèric ens deixa a 4050 mts. d'aquí surt el cami que porta al cim de La Cruz Loma 4100 mts. i a partir d'aquí segueix la ruta per pujar al volcà Guagua Pichincha 4794 mts. al cual vaig ascendir en 2 h 25 min.
Despres de baixar del cim vam estar a la cota 4050 mts. fins la tarda per ajudar a l'aclimatació.
I a la nit varem sopar en un bon restaurant per celebrar el primer cim d'Ecuador.


Rucu i Guagua Pichincha

Cim del Guagua Pichincha (4794 mts.) 




10-08-2009

Avui ha sigut dia de preparació, ens hem dedicat a comprar totes les coses que ens fan falta per sortir demà cap al refugi José Rivas a 4800 mts. a la zona del Cotopaxi. També hem buscat el transport que ens acostarà allà.
La tarda l'hem dedicat a preparar les motxilles ja que demà a les 7 h del matí marxem.